Serie A 37.-ik köre: Hellas Verona – Bologna, Május 17

Labdarúgás, hétfő, 2021, Május 17, Olaszország, Serie A, 20:45                        

Az olasz Serie A 37.-körében találkoznak Verona és Bologna. A tabellán ez a két klub szomszéd. Egyik csapat számára sem az eredmény nem jelent semmit, tehát a motiváció alacsony mindkét oldalon. Nem eshetnek ki a versenyből, sem nem játszanak jövőre az európai kupákban. Ennek ellenére, vagy éppen ezért, támadó jellegű labdarúgást várhatunk, a klubok legalább a rajongóinak szeretnék mutatni, hogy tudnak focizni. Verona 7 meccsben egymás után nem győzött, a vendégek 5 alkalommal. Kinek sikerül megszakítani a sorozatot? Verona a tabella 10.-ik helyét foglalja 43 ponttal, 43:45 gólaránnyal, 11-10-15 mérleggel. Bologna azonnal mögötte, 40 ponttal, 48:59 gólaránnyal és 10-10-16 mérleggel. Az utolsó hetekben a Serie A támadó jellegű sokkal jobban, mint amikor a csapatok taktizáltak. Most ez elmarad. Bár a házigazda inkább óvatosan játszott az egész évadban, mint merészen, most, amikor nem kell semmire sem vigyáznia, a verseny utolsó hazai párbajában teljes erővel megmutatja az ellenfelének, hogy mit tud. 

Bologna elül nagyon merész csapat, ezt az utolsó 6 meccse is mutatja. Mindegyikben legalább 2 gól volt látható. Bár csak egyetlen meccsben győzött az utolsó 6-ból, Spezia ellen otthon 4:1, a gólokból volt bőven. Nem beszélve a lövésekről a kapura. Például Atalanta stadionján 5:0 vereséget szenvedett. Nagyon kiszámíthatatlan ez a csapat, egyébként, Verona is. Bologna idegenben borzasztó eredményekkel játszott, 18 meccsben 14 pontot szerzett, csak 3 győzelmet szerzett, az utolsó Parmával, utolsóelőtti Crotonevel és Sampdoriaval. Ezenkívül 5 döntit, 10 vereséget szenvedett. A gólaránya itt 16:30. A listán 4 játékosa fog hiányozni gyengélkedés miatt. A klub legjobb gólszerzője Barrow Musa, aki 36 körben 8 gólt szerzett a bajnokságon. Ha megnézzük a két klub kölcsönös meccseit a bajnokságon, az utolsó 3 évadban, beleértve a jelenlegit is, Verona egy alkalommal sem nem győzött. A jelenlegiben otthon Bologna győzött 1:0, a tavalyiban két dönti volt, tavalyelőtt szintén Bologna nyerte meg mindkét meccset. 

Szerintem ez a meccs nagyon kiegyensúlyozott lesz, mivel mindkét klub elsősorban jó fényben szeretne elbúcsúzni az idei évadtól az utolsó két körben, igyekezni fognak gólokat szerezni, nem feltételezem, hogy kevés lesz a gól. Támadni fognak mindkét oldalon, és mivel a védelmek nem ideálisak, sikerülni fog néhány gólt is beadni. Szerintem legalább 2,5 gól esik a meccsen, erre a lehetőségre fogok fogadni is. 

A mi tippünk: a mérkőzésen legalább 2,5 gól esik – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál találhatóak.