Serie A 36.-ik köre: Napoli – Udinese, Május 11

Labdarúgás, kedd, 2021, Május 11, Olaszország, Serie A, 20:45                          

Olaszországban már a Serie A győztese egyértelmű, Inter Miláno a szerencsés csapat. Keményen megdolgozott ezért és megérdemli. Azonban a 2.-ik és 4.-ik helyen még nagy a tolakodás, sokan szeretnének lenni egyikén a 3 hely közül. Napoli is ezek közé tartozik. Jelenleg a 4.-ik helyen van 70 ponttal, 78:39 gólaránnyal, 22-4-9 mérleggel. Az utolsóelőtti körben feleslegesen habozott, amikor Cagliari ellen csak 1:1 döntetlent szerzett, így 2 pontja elúszott a semmibe. Annál komolyabb a helyzet, hogy Juventusz tolakodik mögötte az 5.-ik helyről 69 ponttal. Juventusz is pontokat veszített vasárnap, AC Miláno verte meg 0:3, így nem szívesen besegített Napolinak, mert ha győzött volna, most Napolinak lenne 2 pont hiánya Juventuszra. Ebből látni, hogy milyen fontos a sorsolás, hogy milyen csapatokkal találkoznak a verseny vége előtt a klubok, amelyek javítani szeretnék a helyzetüket. Napoli szerintem nagyon jól járt, mivel az utolsó 3 meccsben Udinese, Fiorentina és Verona csapataival találkozik. Mindhárom csapat a tabella közepén van, sem nem juthat jobb helyre, sem nem fenyegeti a kiesés, ideális ellenfelek. Persze, nem szabad egyik klubot sem lebecsülni. Napoli legjobb gólszerzője Insigne 17 gólt szerzett, Lozano és Osimhen 10-10 góllal járultak hozzá. Mertens és Politano 9-9 gólt szerzett. Napoli szerintem bejut a legjobb 4 közé. 

Udinese a 11.-ik helyen 40 pontot szerzett, 40:47 gólaránnyal és 10-10-15 mérleggel. A verseny folyamán változatosan jobb, és kevésbé jó teljesítményeket mutatott. Ehez a helyzete megfelelő, például utoljára otthon Bolognával csak 1:1 döntetlent szerzett. Udinese Napolival 2:1 vereséget szenvedett otthon. A legjobb gólszerzője De Paul 9 góllal. Idegenben Udinese a 8.-ik legjobb csapat, 21 pontot szerzett 17 meccsben, 5-6-6 mérleggel és 26:29 gólaránnyal. Az utolsó 10 bajnoki meccsben 3 győzelmet, 2 döntetlent és 5 vereséget szenvedett. Nyerni csak gyengébb csapatokkal tudott, úgy, mint a döntiket is egyenrangú klubokkal játszott. A vereségeit főként erősebb kluboktól szenvedett, Cagliari és Torino kivételével. 

Nem is gondolkodok más lehetőségről, mint a győztesre fogadni, ez meg Napoli lesz. Tekintettel a körülményekre, ki kell használnia az előnyét, hogy nem találkozik egyikével sem a riválisaival, akikkel együtt harcol a jóvő évi Bajnokok Ligájaért. A többi versenytársai egymással találkoznak, így biztosan pontokat veszít valamelyikük. Ha nem becsüli le Udineset és a többi két ellenfelét, biztosan az első 4 között lesz. 

A mi tippünk: Napoli győzelme – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál találhatóak.