Serie A 35.-ik köre: Juventus – AC Milan, Május 09

Labdarúgás, vasárnap, 2021, Május 09, Olaszország, Serie A, 20:45                       

Juventusz csak 10 perccel az utolsó meccs vége előtt mentette meg magát a sírásó lapátja alol, amikor még Udineseben 0:1 veszített. Ezután azonban Ronaldo vette az ügyet a kezébe, addig nem is volt látható a pályán, és először a 83.-ik percben rúgott egy sikeres büntetőt, majd a 89.-ik percben megszerezte Juventusz győztes gólját. Így még ott van a játékban a 4.-ik helyért, ahonnan a Bajnokok Ligájába juthat jövőre. Teljesen úgy áll AC Miláno is, mindkét csapat 4 körrel a verseny vége előtt 69 ponttal a 3.-ik, és 4.-ik helyen állnak. A másodikon Bergamo van szintén 69 ponttal. Napoli 67 ponttal az 5.-ik helyen Cagliari ellen pontokat veszített, mivel az utolsó meccsben csak 1:1 döntit szerzett, másképen ha győzött volna, azonos pontszámmal harcolt volna a többiekkel. Lazio eddig 1 meccsel kevesebbet játszott le, 64 pontja van. Így a Bajnokok Ligájaért egészen az utolsó körig harcolnak a klubok. De nem csak itt, az olasz bajnokságon, hanem szerte Európában több híres bajnokságon is, például a La Ligán, a Premier Leaguen, vagy még máshol is. 

Juventusz otthon játszik, azonban AC Miláno biztosan szeretne győzni ott is, mivel a kisorsolt csapatok az utolsó meccsekben, úgy mint a házigazda esetében sem, nem egyszerűsítik a helyzetét. AC esetében talán a döntetlen is szóba jöhetne. Miláno mérlege idegenben 13-1-2, 16 meccsben 40 pontot szerzett, 31:17 a gólaránya, a legjobb csapatnak számít a mérkőzésekben idegenben. Mindenesetre, AC otthon 18 meccsben csak 29 pontot szerzett, és most idegenben játszik, a statisztikák szerint magasabbak a reményei a jó eredmény érdekében. Az utolsó 5 bajnoki meccsben nem lehet elégedett, bár Benevento ellen otthon 2:0 győzelmet szerzett, ez a csapat a kieső zónában van, azelőtt Lazio stadionján 3:0 vereséget szenvedett, és azelőtt otthon Sassuoloval 1:2 vereséget. Az utolsó kölcsönös mérkőzésük Milanoban játszódott, Juventusz 3:1 győzelemmel utazott haza. Az utolsóelőtti meccsben szintén AC stadionján a házigazda győzött 4:2. Még korábbi eredmények 2 döntetlent mutatnának. 

Két ilyen erős csapat esetében a klubok nagyon óvatosan játszák elsősorban a meccsek első félidőjét. Nem hamarkodják el az akciókat, ismerik az ellenfelük gyenge pontjait és minőségét is. Mindkét csapat jól szeretne kijönni ebből, Milano még a döntivel is elégedett lenne, ehez alakítja a játékát. Fogadok, hogy Juventusz győzni fog, azonban biztosítom az eseményt döntetlen nélküli lehetőséggel, amikor a tét visszajár. 

A mi tippünk: Juventus győzelme döntetlen nélkül – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál találhatóak.