Serie A 34. köre: Parma – Sampdoria, Július 19

Labdarúgás, vasárnap,  2020,  Július 19, Olaszország, Serie A, 17:15

Parma otthon fogadja Samptdoria  csapatát. A verseny befejezéseig már csak 5 kör marad hátra. Mindkét csapatnak elég a pontja ahoz, hogy ne rettegjen a megmentésért, mert nem valószinű, hogy minden csapat, amely a táblázatban alattuk van egyszerre csak győzne minden mérkőzésben és hogy Parma vagy Samptdoria már minden párbajában vereséget szenvedne. A kieső helyekre így 10, illetve 8 pont előnyük van. Ezért ezt a mérkőzést már nyugalommal fogják szerintem játszani, sőt, élvezhetik a meccset. Parma 33 meccsében 40 pontot szerzett 11 győzelemért és 7 döntetlenért, 15 vereségben veszített pontokat. A gólaránya 45:47, ami majdnem hogy csak kiegyensúlyozott gólarány. Ez átlagban 2,79 gól egy meccsre. Parma az utosló 6 bajnoki párbajában egy alkalommal sem nem győzött, 5 vereséget szenvedett és egyszer sikerült neki 2:2 döntetlent szerezni otthon Bologna csapatával. A kényszer szünet óta, ami már 8 meccs, csak 1 alkalommal győzött Genoa stadionján 1:4, de Genoa még alacsonyabb helyen van a táblázatban. Ami a gólokat illeti, Parma meccseiben az utolsó 7-ben legalább 3 gól volt látható, gyakran még négy is.

Samptdoria a 14. helyet foglalja a bajnokságon, 33 meccsben 38 pontot szerzett 11 győzelemért és 5 döntetlenért, 17 vereséget szenvedett. A gólaránya 42:54. Samptdoria is 8 meccset játszott a szünet óta, az utolsó kettőt megnyerte, otthon Cagliari ellen 3:0, majd Udineseben 1:3. Azelőtt Atalanta stadionján volt egy 2:0 veresége, majd ez előtt ismét 2 győzelem otthon Spal ellen 3:0, majd Lecce stadionján 1:2. A szünet utánni 3 meccsét elveszítette 1:2, 2:1 és 2:1 eredményekkel, de mind ezt erősebb csapatokkal. Ebből is látni 2 dolog, az, hogy a szünet jól esett a csapat eredményeire, és hogy ennél a klubnál is a gólokból nincsen hiány. Átlagban 3,6 gól egy meccsre.

Fogadni így ismét a gólok számára fogok, mivel a két csapat meccseiben igazán bőven található gól, de a két csapat kölcsönös meccseiben is van gól, bár már nem olyan mennyiségben, az utolsó 7 meccsben 6 alkalommal esett több, mint 1,5 gól. A győztes ismét bizonytalan, mivel egyik csapat sem nem függ a pontoktól.

A mi tippünk: a mérkőzésen több, mint 1,5 gól esik – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál találhatóak.