Serie A 34.-ik köre: Lazio Roma – FC Genoa, Május 02

Labdarúgás, vasárnap, 2021, Május 02, Olaszország, Serie A, 12:30                          

Lazio otthon találkozik Genoa csapatával az olasz bajnokság mérkőzésén. A házigazda a verseny vége felé egyre jobban javul, jobb eredményekkel büszkélkedhet. 32 körben 61 pontot szerzett, ezzel a 6.-ik helyet foglalja, ami elég a jövő évi Európa Ligára is. A Bajnokok Ligájára 5 pont hiányzik neki, ami már elérhetetlennek tűnhet a verseny vége előtt. Azonban hiányzik neki 1 meccs,  amelyet majd FC Torinoval játszik otthon, és ha ebben 3 pontot szerezne, ami valószinű, már csak 2 pont választaná a 4.-ik helytől. Természetesen, addig is nem szabad neki már több pontot veszíteni. Beleértve a vasárnapi meccset is. A jelenlegi formája, szerencséjére, kiváló. Az utolsó 7 meccsből hatot megnyert. Utoljára a szuverén AC Miláno ellen szerzett 3:0 győzelmet, bár a szerencse sokat belebeszélt a javára, biztosan növelte az önbizalmát és a kedvét harcolni. Elsősorban otthon nagyon magabiztos ez a klub és hibátlan teljesítményeket mutat az ismert környezetben. Az utolsó 10 bajnoki meccsben otthon egyetlen pontot sem nem veszített. A gólaránya ezekben 24:8 volt. A legjobb gólszerzője Ciro Immobile, aki a Serie A versenyen eddig 18 gólt szerzett és még mostanában is szeretne szerezni gólokat. Az utolsó 3 meccsben mindegyikben szerzett gólt, öszesen négyet. 19-4-9 a mérlege és a gólaránya 56:46. Az utolsóelőtti meccsében azonban Napoliban vereséget szenvedett, ezért a hasonló megbotlásaira vigyáznia kell. 

Genoa a tabella 13.-ik helyét foglalja. A kieső helyekre 5 pont előnye van, így még nem lehet olyan biztos a mentésével. Az utolsó nagyon fontos meccsét otthon megnyerte 2:0 eredménnyel Spezia ellen, aki 33 ponttal van alatta a tabellán. Ez jól jött neki, növelte az előnyét. Szerintem Genoa megőrzi magának az 1. Ligát, már csak 1 erős csapat vár rá a verseny végéig. Az utolsó 12 meccsből csak 2 győzelmet szerzett, Spezian kívül még Parmát verte meg. Azonban nem szabad lebecsülni ezt a csapatot, mert 6 döntit szerzett az említett 12 meccsből, tehát csak 4 vereséget szenvedett. De a 6 döntiből 5 volt otthon. Az utolsó 5 meccsben idegenben 4 vereséget szenvedett. A legjobb gólszerzője Mattia Destro, aki a jelenlegi szezonban 11 gólt szerzett a ligán. 

Ez a két csapat határozottan tud támadni és gólokat szerezni, mint erős, úgy gyengébb ellenféllel is. Az utolsó 2 kölcsönös meccsben Lazio megbírkózott Genoával 4:0 és 4:1 eredményekkel. Először gondolkodtam azon, hogy a gólokra fogadok, pontosabban, hogy mindkét csapat gólt szerez. Nézve a statisztikákat, inkább fogadok a győztesre, bár ez az esemény sem nem jár kockázat nélkül. 

A mi tippünk: Lazio Roma győzelme – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál találhatóak.