Serie A 34.-ik köre: AC Milan – Benevento, Május 01

Labdarúgás, szombat, 2021, Május 01, Olaszország, Serie A, 20:45                           

Azonnal az elején meg kell mondanunk, hogy AC Miláno óriási problémákkal küzd, méghozzá több fronton. A hazai Serie A tabelláján állandóan csökken, és az utolsó 2 mérkózésében szégyennel vereséget szenvedett, ezekben 8 gólt kapott. Jelenleg AC már az 5.-ik helyre csökkent, mivel a verseny folyamán az 1., 2.-ik helyeken mozgott, ezzel a jövő évi Bajnokok Ligája természetesség volt számára. Ez most elúszott. Csak nemrégen írta alá az új szerződését Ibrahimovič, biztosan nem úgy gondolta az egészet, hogy jövőre nem játszhatna a Bajnokok Ligáján. Ezenkívül személyesen neki is problémái vannak, mivel az UEFA elkezdte vizsgálni a részesedése miatt egy fogadóirodában, ami miatt veszélyeztetve van a játéka 3 év során. Bízok benne, hogy ennek jó vége lesz. Vissza a meccshez, úgy, mint AC, öszesen 5 klub igyekezik a 4.-ik helyre jutni, nem számolva Intert, akinek a bajnoki cím gyakorlatilag a zsebében van, a második Bergamo, neki 2 ponttal van több, mint Milanonak, és a sorsolás is kedvező számára, az utolsó körben otthon játszik éppen Milanoval. Napoli a 3.-ik helyen azonos pontokkal, mint AC, és egyértelmüen a legkedvezőbb sorsolással, biztosan az első 4 között lesz. Juventusz hasonló problémákkal és azonos pontokkal a 4.-ik helyen, de Milanoval szintén otthon játszik. Végül Lazio, neki 5 pont hátránya, de 1 meccs előnye van a 6.-ik helyen, kedvező a sorsolás is számára. Ezek szerint igazán nehéz idők előtt áll Milano. 

Benevento iz küzd a problémáival, ezek azonban egészen más jellegűek. Kieső zóna első helyén van 31 ponttal, és már 5 meccsben nem győzött. Sőt, utoljára otthon Udinesevel 2:4 vereséget szenvedett. Így, bizony, nem lehet menteni egy csapatot. Az utolsó 10 meccsben 6 pontot szereztek, az utolsó háromban 11 gólt kaptak. A formája nagyon alacsony szinten van, hiszen az utolsó 17 meccsben 1 győzelmet szereztek, véletlennek tartom ezt, mivel egyetlen lövést küldött Juventusz kapuja felé, ebből gól lett, míg az ellenfele legalább 10 ilyen lövést elpazarolt. Elméletileg van apró esélye a mentésre, azonban nem a szombati meccsen, minden attól függ, kivel fogja lejátszani a verseny utolsó köreit. 

Mindenesetre, AC Miláno bőrében nem szeretnék lenni, óriási nyomás alatt lesznek, és ez negatív módon befojásolhatja a meccset. Nagy odafigyeléssel kell nekik játszani, nem szabad lebecsülni az ellenfelét, akármilyen gyengének is tűnik. Fogadni a győzelmére fogok, semmi más nem is jöhet szóba, ha végleg nem szeretné elúsztatni a jövő évi Bajnokok Ligáját.

A mi tippünk: AC Milan győzelme – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál találhatóak.