Serie A 32. köre: Napoli – AC Milan, Július 12

Labdarúgás, vasárnap,  2020,  Július 12, Olaszország, Serie A, 21:45 

Mindkét csapat a kényszer szünet után egészen jól beindult. Napoly tovább jutott a milánói Interen keresztül a Coppa Italia döntőbjébe, amelyben győzni tudott a torinoi Juventusz felett szabadrúgásokkal. Majd 5 bajnoki meccsben 4 alkalommal győzött és csak Bergamo stadionjáról távozott vereséggel. AC Milano a bajnokságon csak a döntetlennel Spal stadionján veszített pontokat, de ezután megszerezte a győzelmeit Lazio stadionján 3:0, és otthon Juventuszt 4:2 annak ellenére, hogy már 0:2 veszített a félidő után. A kőlcsőnős párbajokban Napolynak otthon jó a mérlege, az utolsó 8-ban 6 győzelme és 2 döntetlene van, de most a jól felkészült AC ellen csak nehezen fog ellent állni és elhárítani minden gólhelyzetet. Amit nemtud majd kivédeni, akkor saját támadó akciókkal kell majd neki javítani. Erre a tulajdonosságai és az adotságai megvannak. Nagyon kiegyensúlyozottaknak látom a két csapat esélyeit, erősen fognak támadni mindkét oldalon, és a gólokból biztosan több is lesz.

Z 5.-ik helyen, amely biztosítja a jövő évi résztvételt az Európa Ligában jelenleg AS Roma van, akinek azonos a pontszáma, mint Napolynak és 2 ponttal több, mint AC Milanonak. AC Milano ide szeretne jutni, Napolynak ez mindegy, mivel a Coppa Italia győzteseként az Európa Liga alapcsoportjában már ott van. A Bajnokok Ligája már elérhetetlen, ide 14 pont vesztessége van, ezt már nem hozza be 7 körben. Azonban mindkét csapatnak étvágya van harcolni. Ahogyan látható, Napolynak nincsen motivációja a győzelemhez, sem nagyon harcolni, mivel nemsokára itt van a szezon csúcsa, a Bajnokok Ligája, ahol egy hónap múlva mérkőzést játszik a híres Barcelonával, addig kerülnie kell a sérüléseket, a büntetéseket. Erre fog elsősorban öszpontosítani a csapat. De ezzel nem azt szerettem volna mondani, hogy AC ellen egyáltalán nem fognak igyekezni.

Nagyon fontolgattam, hogy milyen fogadást teszek, a gólokra, vagy valamelyik csapat győzelmére. Végül a győzelem mellett maradok, persze nem tisztán, hanem vagy döntetlen nélkül, vagy dupla esélyben. A leírottakkal egyhangban AC Milano győzelmére fogadok döntetlen nélkül.

A mi tippünk: AC Milan győzelme döntetlen nélkül – a legjobb oddsok a Bet365 fogadóirodánál találhatóak