Serie A 28.-ik köre: Crotone – Bologna, Március 20

Labdarúgás, szombat, 2021, Március 20, Olaszország, Serie A, 15:00               

Az olasz Serie A liga végéig már csak 11 kör van hátra. Akik javítani szeretnének a helyzetüken, azok számára ez nem sok, akik a helyüket szeretnék megtartani, azoknak vigyázni kell, hogy ne hibázzanak. Crotone az első csoportba tartozik. Most van az egyike az utolsó lehetőségeiből, amikor még aktívan harcolhat azért, hogy jövőre ne csökkenjen az alacsonyabb versenybe. Jelenleg az utolsó, és a pontvesztessége jelentős. Az utolsó bajnoki meccsében is 2:3 vereséget szenvedett Lazio stadionján. Azelőtt otthon 4:2 győzelmet szerzett FC Torinotól, de Bergamo pályáján 1:5 vereséget szenvedett. Ahogyan látható, ebben a 3 meccsben öszesen 17 gól esett, ami jóval meghaladja az átlagot, 5,7 gól egy mérkőzésre. Nézzünk még néhány alap jellegű adatot Crotoneről, 27 meccsben 15 pontot szerzett, a 17.-ik helyre, ahol Cagliari van 22 ponttal, 7 pont hátránya van. Nem beszélve arról, hogy Cagliari legközelebb Speziaval játszik a 15.-ik helyről, és itt reménye van újabb pontokhoz jutni. Crotone mérlege 4-3-20, gólaránya 30:67. Senki nem szenvedett a ligában 20 vereséget, Cagliari 15-öt, Parma 14-et. Parma és Benevento 52 gólt kapott, tehát ebben a tényezőben is Crotone a legroszabb. 

Bologna, aki Crotone stadionjára érkezik, a tabella nyugodt közepét foglalja, pontosan a 12.-ik helyen van 31 ponttal. Jelenleg tisztességes teljesítményeket mutat, utoljára otthon 3:1 győzelmet szerzett Sampdoriával, bár Napoliban és Cagliariban vereséget szenvedett, azelőtt otthon 2:0 győzte le Laziot. Utoljára a két klub tavaly Novemberben találkozott Bolognában, ezt a házigazda nyerte meg 1:0 eredménnyel. Az utolsóelőtti meccset is Bologna nyerte meg, de ez még 2018 Decemberében történt, ezért a még öregebb eredményeket nem is említem. Bologna mérlege 8-7-12, gólaránya 36:42. Idegenben 14 meccsben 10 pontot szerzett, 2-4-8 mérleggel és 12:21 gólaránnyal. A tabella közepe biztosítja, hogy a csapat messze áll a kieső zónától, úgy, mint a lehetőségtől harcolni az Európa Kupákért. Ezért Bologna nem fogja magát túlságosan halytani. 

Persze, ez nem azt jelenti, hogy nem szeretne győzni. Ehez pedig gólokra van szükség. Bologna még Napoliban is szerzett egyet. Crotone tudja, hogy az ellenfele motivációja harcolni nem túl magas, ezért ha csak egy kicsit is alkalma lesz, kihasználja ezt, persze, gólokra van szüksége. Ezért is úgy döntöttem, hogy ezúttal a gólokra fogadok. A meccsben több, mint 2 gól esik, ha pontosan 2 gól, a tét visszajár. 

A mi tippünk: a mérkőzésen több, mint 2,0 gól esik – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál találhatóak.