Serie A 25.-ik köre: Sassuolo – Napoli, Március 03

Labdarúgás, szerda, 2021, Március 03, Olaszország, Serie A, 18:30        

A szerdai 25.-ik kör gazdag választékában található Sassuolo és Napoli találkozója is. Napoli az utolsó időkben jól működik és már a tabella 6.-ik helyét foglalja 43 ponttal, csak 3 pont választja a híres klubot a még híresebb Juventusztól a 3.-ik, és Atalantától a 4.-ik helyen. És csak 1 pont választja az 5.-ik AS Roma-tól, mivel Napoli 1 meccsel kevesebbet játszott, mint AS. Ez azonban azt jelenti, hogy Napoli visszatért, ha nem is a harcokba a bajnoki címért, de a 3.-ik, vagy 4.-ik helyért biztosan, ahonnan a Bajnokok Ligájába lehet jutni jövőre. Elsősorban otthon játszik nagyon jól Napoli, az utolsó 8 hazai meccsből, beleértve 3 hazai kupameccset és 1 hazai meccs az Európa Ligán, 7 meccset megnyert, és csak egy meccsben a kupán Atalantával 0:0 döntit szerzett. Igen, most Napoli idegenben játszik, méghozzá az egészen kiszámíthatatlan Sassuolo stadionján. Idegenben Napoli szörnyű eredményeket játszott, az utolsó 5 meccsből ötöt elveszített, 3 bajnoki, 1 kupa és 1 Európa Liga meccset. Hogy Napoli idegenben is tud győzni, ezt a tavalyi statisztikák mutatják, 6-0-5 volt a mérlege, de sajnos, az 5 vereségből 3 az utolsó 3 meccse volt. 

Sassuolo a liga elején egyik meccset nyerte a másik után, de most mint ha veszítene a lélegzetéből. A tabellán is ez látható, mivel csökkentek. Még mindig a szép 8.-ik helyen van, csak 2 hellyel Napoli mögött, de a pontkülömbség jelentős, 8 pont, ez azért már sok. Az utolsó 7 mérkőzéséből csak egyet nyert meg, az utolsó Crotone stadionján 1:2. Még 3 döntit és 3 vereséget játszott bennük. Nézzük a tabellát, 23 meccsben 35 pontot szerzett, 9 győzelmet, 8 döntetlent szerzett bennük, 6 vereséget szenvedett. Otthon 11 meccsből 14 pontja van, 3 győzelme és 5 döntije, 3 vereséget szenvedett. A gólaránya kiegyensúlyozott 15:15. Az utolsó 11 bajnoki meccsben 5 vereséget szenvedett, 3 döntit és 3 győzelmet szerzett. A csapat meccseiben a gólokból is bőven volt. Például az utolsó 12 meccsében mindegyikben legalább 2 gól esett, öszesen 38 gól, ami 3,2 gól egy meccsre átlagban. A két klub kölcsönös 12 mérkőzésében 32 gól esett, ez 2,7 gól átlagban egy meccsre. Utoljára Sassuolo stadionján Napoli 2:1 győzelmet szerzett. 

Fogadni a gólok számára is megéri, több, mint 2 gól esik a meccsen szerintem, ha pontosan kettő, akkor a tét visszajár. Azonban jobb szorzókat kínálnak Napoli győzelmére döntetlen nélkül. Enyhén kiemelt csapat éppen Napoli, még ha mostanában nem olyan sikeres, sőt, idegenben szörnyű eredményei vannak, de bízok ebben a csapatban, végre győzhetne idegenben hoszú idő után.

A mi tippünk: Napoli győzelme döntetlen nélkül – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál találhatóak.