Serie A 23.-ik köre: Juventus Torino – Crotone, Február 22

Labdarúgás, hétfő, 2021, Február 22, Olaszország, Serie A, 20:45 

Andrea Pirlo határozottan nem tud nyugodtan aludni. Míg Januárban Juventusznak 6 győzelme volt egymás után, most már 3 meccset egymás után nem nyert meg, és csak egyetlen gólt szerzett bennük. A 0:0 döntetlen Inter csapatával nem volt elég ahoz, hogy tovább jusson a Coppa Italia döntőjébe, ezután az 1:0 veresége Napoliban, de elsősorban a meglepő szerdai 2:1 veresége FC Porto stadionján. Ezek elég hatásos figyelmeztetések lehetnek a jobb eredmények elérése érdekében. Az elrontott jó hírnevét a játékosai most a Crotone elleni meccsben javíthatják. Juventusz az eddigi 21 meccsében 12-6-3 mérleggel játszott, 11 esetben a 12-ből legalább 2 gólkülömbséggel nyerte meg a meccset. A gólaránya 41:19, ez a 6.-ik helyre elég, 42 pontot szerzett bennük. Ha ez a híres csapat vissza szeretne térni a harcokba a bajnoki címért, többé nem engedheti meg magának a hasonló habozásokat. Egy ilyen csapattal egyszerűen nem úszhat el neki az annyira szükséges 3 pont. Juventusz a minőségével biztosan az olasz liga legjobjai közé tartozik, a labdát a játékidő 55% és több ideig tartja magánál általában. Most is otthon játszik, ami jó hír, mivel a meccs óriási favoritja. De az is igaz, hogy nagyon igényes programja van a legközelebbi 2 hétben, öszesen 4 liga mérkőzést kell neki lejátszania. Ezután a visszavágó FC Portoval.

Crotone 22 körben csupán 12 pontot gyűjtött össze, 52 gólt kapott, 23-at szerzett, ami határozottan a liga legroszabb védelmét és Parma után a második legroszabb támadását jelenti. Majdnem 2,5 gólt kap átlagban minden meccsben. Az utolsó 4 bajnoki meccsét elveszítette, az utolsó 10-ből csak kettőben szerzett teljes pontszámot. A többi meccsben nem szerzett pontokat. A mentő 17.-ik helyhez 5 pont hiányzik. Idegenben még siralmasabb a mérlege, 11 meccsben csupán 2 pontot szerzett 9:30 gólaránnyal. Mind a 16 vereségéből 11 esetben volt a gólkülömbség 2, vagy több gól.

Érdekes még a két csapat kölcsönös meccseinek a statisztikája. Egyáltalán nem egyezik a klubok minősége velük. Nézzük csak, 2020-ban Crotone stadionján 1:1 dönti, 2018-ban azonos helyen azonos eredmény. A meccsek 2017-ben már egyeznek a valósággal, 3:0, 3:0, 2:0 győzelmek Juventusz javára. Természetesen, Juventuszra alacsony szorzókkal nem érdemes fogadni, ezért hendikepre fogadok.

A mi tippünk: Juventusz győzelme -1,5 hendikepben – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál találhatóak