Serie A 22.-ik köre: Hellas Verona – Parma, Február 15

Labdarúgás, hétfő, 2021, Február 15, Olaszország, Serie A, 20:45                     

Parma az olasz bajnokság leggyengébb csapatai közé tartozik. Az utolsó 10 mérkőzéséből kilencet veszített el. És nagyon  gyakran osztálykülönbséggel. Az utolsó bajnoki mérkőzése ennek egyértelmű bizonyítéka. Annak ellenére, hogy Bologna az olasz Serie A ligán csak az átlagos klubok közé tartozik, gyakorlatilag azt csinált Parmával, amit akart. Parma ugyan létrehozott néhány igéretesnek kinéző helyzetet a pályán, de mindez kárba veszett és egyikét sem nem váltotta gólra. Így végül Bologna Parma stadionján megérdemelten győzött 0:3 eredménnyel. Sokkal jobban nem birkózott meg az ezt előző meccsekkel sem. Az utolsó 8 találkozóján csupán 2 gólt helyezett az ellenfele kapujába. Ez is egyértelmű példa arra, hogy jelenleg Parma milyen rosz formában van. A tabellára nézve az utolsóelőtti, 19.-ik helyen találjuk a csapatot, 21 meccsben 13 pontot szerzett csak 2 győzelemért és 7 döntetlenért, öszesen 12 vereséget szenvedett. 14 gólt szerzett és 41 gólt kapott. Idegenben 10 meccset játszott, 6 pontot szerzett 1 győzelemért és 3 döntiért, 6 vereséget szenvedett bennük. 11:23 a gólok aránya idegenben. 

Verona, az ellenfele, szintén nem lehet elégedett a jelenlegi helyzetével, mivel az eredményei nem a legjobbak. Mégis a játék stílusa jobban tetszik, mint Parma játéka. Főleg, amikor otthon játszik, mint például a nemrégi bajnoki meccsben az erős Napoli ellen. Verona teljesen megérdemelten szerzett 3:1 győzelmet, amikor a játék során néhány igéretes gólhelyzetet hozott létre, amiből az említett hármat gólokra fordította. Egyértelműen Verona volt a jobb csapat a pályán. Joggal szerzett 3 pontot a tabellára, ahol most a 9.-ik helyet foglalja 30 ponttal 8 győzelemért és 6 döntiért, 7 alkalommal szenvedett vereséget. A gólaránya 26:23. Otthon a klub 10 meccsben 17 pontot szerzett 5 győzelemért és 2 döntiért, 3 vereséget szenvedett. 15 gólt szerzett és 10 gólt kapott otthon. Hogy a kellemetlen tényeket is megemltítsük, az utolsó 2 bajnoki meccsét idegenben játszotta, mindkettőt elveszítette, Udinesevel 2:0 és AS Roma ellen 3:1. 

Azonban Parma nem AS, sem Udinese, úgy gondolom, hogy nem kockáztatunk túlzottan, ha a házigazda győzelmére fogadok. A javára szól a hazai környezet előnye és az is, hogy szépen játszanak. Az óvatosak sokkal alacsonyabb szorzóval a döntetlen nélküli tippet vehetik igénybe. 

A mi tippünk: Verona győzelme döntetlen nélkül – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál találhatóak.