Serie A 21.-ik köre: Fiorentina – Inter Milano, Február 05

Labdarúgás, péntek, 2021, Február 05, Olaszország, Serie A, 20:45                      

Fiorentina vendégli a híresebb ellenfelét pénteken este egy bajnoki meccsben. A házigazda elégé kiszámíthatatlan csapat, egyszer Juventusznál 0:3 győzelmet szerez, majd egy hónap múlva 6 gólt kap Napoliban. A tabellán valahol a közepén van, pontosan a 11.-ik helyen, amikor 20 meccsben 22 pontot szerzett 5 győzelemért, 7 döntetlenért, 8 vereséget szenvedett. A gólaránya 21:31. Az biztos, hogy már nem olyan jó a minősége, mint néhány évvel ezelőtt, amikor 2016-ban a szép 5.-ik helyen végzett. Még egyszer a 8.-ik helyen, de ezután már csak a tábla második felében. Jelenleg a pontjait csak a gyengébb ellenfeleitől szedegeti, az utolsó 2 győzelmét kötelesség volt megszerezni. Megverte az utolsó Crotonet 2:1, és 1:0 a 18.-ik Cagliarit, aki az idén nagyon rosszul játszik, és problémái lesznek a mentésével is. Mindkét meccset otthon játszotta. Az utolsó körben Torinoban döntit játszott, amely a 17.-ik a tabellán. Otthon Fiorentina a meccsei felét, tehát 10-et játszott, 16 pontot szerzett bennük 4 győzelemért és 4 döntiért, 2 vereséget szenvedett, 11:9 a gólaránya. 

Ellentétben Inter Miláno természetesen még mindig a bajnoki címről álmodik, ami egyáltalán nem elképzelhetetlen. Csak 2 pontot veszít az első AC Milánohoz képest, de ott van még a tolakodó AS Roma 40 ponttal a 3.-ik helyen. És főleg Juventusz, akinek ugyan 5 pont hiánya van, de egy meccsel kevesebbet játszott le. Azonban Inter utolsó meccsei idegenben nem a legjobban végződtek számára, 3 meccséből egy győzelem sem nem született. Udineseben 0:0, AS Roma stadionján 2:2 és Január elején a 10.-ik Sampdoria stadionján 2:1 vereséget szenvedett. A meccs igéretesen kezdődött Inter számára, gólhelyzetekkel, vezetésbe is juthatott volna a büntetőből, de ezt a lövést az ellenfele kivédte. Sőt, 12 perc múlva Sampdoria lőtt büntetőt, és sikeresen. Ezzel szárnyai nőttek, és még az első félidőben 2:0-ra javított. Bár Inter a második félidőben nagy odaadással játszott, már csak a végső 2:1-re tudott csökkenteni.  Öszesen Inter 44 pontot szerzett 20 meccsben 13-5-2 mérleggel és 49:23 gólaránnyal. Senki az olasz bajnokságon az idén eddig nem szerzett annyi gólt. 

Gondolkodtam, hogy mire lenne jobb fogadni, gólokra, vagy a győztesre. A szorzók és a kockázat állnak egymással szemben. A győztesre csak döntetlen nélkül fogadnák, hasonló módon a gólokra, hogy több, mint 2 gól esik a mérkőzésben, amikor ha pontosan 2 gól esik, a tét visszajár. 

A mi tippünk: a mérkőzésen több, mint 2 gól esik – a legjobb oddsok az 22Bet fogadóirodánál találhatóak.