Serie A 19.-ik köre: Inter Milano – FC Torino, December 22

Labdarúgás, szerda, 2021, December 22, Olaszország, Serie A, 18:30                     

A San Siro stadionon fogadja az első Inter a 10.-ik Torinot, hogy legyőzze, annak ellenére, hogy a vendégek formája az utolsó körökben javult. Az Inter már 6 győzelmet szerzett egymás után a Serie A versenyen és ezt a sorozatot az ünnepek előtt nem szeretné megszakítani. Utoljára a városi derbin veszített pontokat a döntetlenért november elején. Az utolsó 5 meccsben még gólt sem kapott, de 16 gólt szerzett. Utoljára a Napoli rúgott neki 2 gólt a meccsben, amelyet 3:2 eredménnyel nyert meg. Ebben az időben 7 pont hiányozott a csúcshoz, és talán a riválisai gyengülő formája is besegített a sikerhez. Most 43 ponttal uralja a ligát, mögötte a Napoli és AC Milan állnak 39 ponttal. Az Inter egyetlen vereségét a Lazio készítette idegenben még október felében. A döntetlenekből 4 van, a Sampdoria 2:2 és az AC 1:1 idegenben, otthon az Atalanta 2:2 és a Juventus 1:1 eredményekkel. Öszesen 13 győzelmet szerzett, 48:15 a gólaránya. Ez egyértelműen a legjobb támadás a ligán és második legjobb védelem. Csak a Napoli kapott 2 góllal kevesebbet. 

A Torino az utolsó 2 győzelmével bebiztosította magának, hogy a tabella első felébe jutott, pontosan a 10.-ik helyre. Azonban a két meccs között elveszítettek egyet a Kupán a Sampdoria ellen 2:1. Ez elégé fájdalmas vereség volt számára. Öszesen a ligán 25 pontot szerzett, 23:18 a gólaránya és 7-4-7 a mérlege. Idegenben csak 5 pontot szerzett 8 meccsben, 4:8 a gólaránya és 1-2-5 a mérlege. Ez azt jelenti, hogy idegenben a 4.-ik legroszabb csapat. Igazán siralomra méltóak ezek az eredmények. A legkevesebb gólt szerezte idegenben, még a Cagliari is 5 gólt szerzett. Azonban a védelme elégé jó idegenben is, mivel csak 8 gólt kapottt. Átlagban a ligán 1,4 gólt kapott, ami a 4.-ik legjobb védelem a ligán. Az utolsó 3 évadban a két klub 6 meccset játszott, ezekben csak egy döntetlen eredmény született Milánóban, 2:2. 5 meccset az Inter nyert meg. A Torino listáján hiányozni fognak a hosszútávon gyengélkedők, Simone Verdi és Andrea Belotti támadók, talán a tréner kijelemtése szerint Dennis Praet is kihagyja a meccset a sérúlése miatt. 

A Torino formája emelkedik, az Inter formája kiváló. Mindkét klub remek védelemmel rendelkezik, a házigazda kiváló támadással, a vendégek elsősorban idegenben nagyon gyenge támadással. Ebből nem sok gól születhet szerintem. Kevésbé kockázatos talán a házigazda győzelmére fogadni, akinek besegít a hazai környezet előnye is. Csak egyetlen játékosa gyengélkedik, ez is nagy előny. A bukmékerek nagyon nagy előnybe hozták a házigazdát, ez sajnos, a szorzók értékén is mutatkozik. Semmi esetben sem nem beszélhetünk fogadásról, amelynek nagy értéke van. 

A mi tippünk: Az Inter Milano győzelme – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak