Serie A 17. köre: Spezia – Sampdoria, Január 11

Labdarúgás hétfő, 2021, Január 11, Olaszország, Serie A, 20:45                       

A Série A 17.-ik köre Spezia és Sampdoria mérkőzésével fejeződik be. Egyik csapat sem nem játszik védekező jellegű labdarúgást. Nagy klubok ellen is megállják a helyüket, mint Inter Miláno ellen otthon az utolsó meccsében, végső 2:1 győzelmet szerzett Sampdoria. Inter nyomása óriási volt, azonban nem sikerült neki a büntetője sem. Nézzünk még néhány statisztikai adatot a tábláról. Sampdoria a 11.-ik helyen áll 20 ponttal és 25:26 gólaránnyal. A mérlege 6 győzelem,  2 döntetlen és 8 vereség. Idegenben pontosan a pontjai felét szerezte, 10 pontot 3 győzelemért, 1 döntetlenért és 4 alkalommal szenvedett vereséget. Sampdoria utolsó 10 meccsében volt bőven a gólokból, öszesen 33 esett bennük. Ez könnyen számolható 3,3 gól egy meccsre átlagban.

Spezia a tabella 17.-ik helyét foglalja 14 ponttal, 21:31 gólaránnyal és 3-5-8 mérleggel. A kieső helyektől csak 2 pont és 2 hely választja. Otthon ez a csapat egyértelműen a legroszabb, mivel 8 hazai meccsben csak 3 pontot szerzett 3 döntetlenért, a többi párbaja vereséggel végződött hazai pályán. Spezia újonc a versenyben az idén, ezért több, mint meglepő volt az utolsó meccs eredménye, amikor Napoli pályáján 1:2 győzelmet szereztek, mivel a döntő gólt csak 10 játékosával szerezte. Spezia ezenkívül szép labdarúgást játszott, a gyors ellentámadásai igen csak veszélyesek voltak, a két gólon kívül még sok veszélyes helyzetet teremtett. Ennek a csapatnak az utolsó 9 meccsében 30 gól esett, átlagban ez 3,3 gól egy meccsre. 

Mindkét csapat átlaga több, mint 3 gól egy mérkőzésre. Soha nem találkoztak ezek a klubok sem bajnoki, sem kupa versenyben, csak 3 alkalommal játszottak baráti találkozót. Az utolsót 2019-ben, ez a meccs 3:5 eredménnyel végződött Spezia stadionján Sampdoria javára. Fogadni ismét nem a győztesre fogok. Mindkét csapatnak szüksége van a pontokra, a házigazda nagyon közel áll a kieső helyekhez, szeretne jobban távolodni a tabella eleje felé. A vendégek nincsenek közvetlen veszélyben, 6 ponttal szedtek össze többet, mint az ellenfele, de mégis biztonságosabb lenne legalább a tábla első felébe jutni. Mindkét csapat utolsó meccse meglepetés volt, ezért is nehéz megjelölni azt a klubot, amely jobb formával rendelezik. Kockázatosnak látom azt a lehetőséget is, hogy mindkét csapat gólt szerez, inkább arra fogadok, hogy több, mint 2,5 gól esik ennek a két csapatnak a találkozóján. 

A mi tippünk: a mérkőzésen több, mint 2,5 gól esik – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál találhatóak.