Serie A 15.-ik köre: Lazio Roma – Udinese, December 02

Labdarúgás, csütörtök, 2021, December 02, Olaszország, Serie A, 20:45                 

A Lazio az olasz Serie A versenyben a 9.-ik helyen áll 21 ponttal. Előtte a Fiorentina, a Juventus és a Bologna vannak 24 ponttal, de már 15 meccsel. Így a győzelme esetén akár a 6.-ik helyre is kerülhetne. A statisztikák ebben is kedvezőek a Lazio számára, hiszen otthon általában győzni szokott. Tavaly például 19 hazai meccsből 13 győzelmet szerzett és csak 3 vereséget és 3 döntit. A jelenlegi formája nem a legjobb, illetve nagyon ingadoznak az eredményei. Az utolsó 2 meccsben veszített otthon a Juventusszal 0:2 és a Napoli stadionján 4:0. Azelőtt az utolsó Salernitana csapatát verte meg otthon 3:0. Az idén otthon 7 meccsben 5 győzelmet szereztek és 1 döntit és az említett vereséget a Juventusszal. Otthon 18:8 a gólaránya, minden meccset beleszámolva a bajnokságon kiegyensúlyozott 25:25 a gólarány. A klub támadó jellegű focit játszik, ez látható a góljain. Azonban a kapott gólok száma is magas, ennek természetesen a gyengébb védelem az oka. Maurizio Sarri edző játékosai nagyon ingadozó teljesítményeket nyújtanak, azonban ebben a meccsben a házigazda a favorit, legalább a papíron. Az alapból csak Luiz Felipe fog hiányozni, mivel Adam Marušic már rendelkezésre áll a klubjának. 

Az Udinese a tabella 14.-ik helyét foglalja 15 ponttal. 3 győzelmet, 6 döntit szerzett és 5 vereséget szenvedett. A gólaránya 16:20. Idegenben 6 meccsben 5 pontot szerzett, 1 győzelmet és 2 döntetlent, 3 vereséget szenvedett. A formája tehát nem nagyo jó. Az utolsó 11 meccsben 1 győzelmet szerzett, 3:2 otthon a Sassuoloval. Az első két győzelmét az első 3 körben szerezte. Nagyon sok döntit találhatunk a klubnál, öszesen 6, csak a Genoa szerzett többet, 7 döntit. Roberto Pereyra fog hiányozni a meccsen, mivel megsérült az utolsó bajnoki meccs elején. Hasonlóan, mint a házigazda, támadó jellegű focit játszanak, azonban gyakran nem tudják befejezni az akciót góllal, és elveszítik a labdát, amit az ellenfele góllal büntet. A kiesés zónától csak 5 pont választja, így igyekezni fog minél jobb eredményt szerezni. 

Az utolsó 10 kölcsönös meccsből a Lazio 8 alkalommal győzött, csak 1 alkalommal tavaly Novemberben az Udinese idegenben 1:3 győzött és tavaly Júliusban az Udinese stadionján gólnélküli eredmény született. Fogadni a Lazio győzelmére fogok szép szorzóval, hiszen a formája mégis csak jobb, mint a vendégeknél, hasonló módon a klub minősége is magasabb szinten van. Sőt, aki szeret kockáztatni, az még szebb szorzóval a hendikepre is fogadhat.

A mi tippünk: A Lazio Roma győzelme -1,0 hendikepben – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak.