Serie A 13.-ik köre: FC Torino – Udinese, November 22

Labdarúgás, hétfő, 2021, November 22, Olaszország, Serie A, 20:45                           

12 bajnoki kör után az olasz Serie A-ban a Torino annyi ponttal rendelkezik, mint az ellenfele Udinese. Így ebben a mérkőzésben nem lehetséges egyértelműen megjelölni a favorit csapatot. A Torino a 13.-ik helyet foglalja 15:12 gólaránnyal. 4 győzelmet és 2 döntetlent szerzett, 6 vereséget szenvedett. Otthon 6 meccsben 10 pontot szerzett, 3 alkalommal győzött, 1 döntetlent szerzett és kétszer veszített. Otthon 12:6 a gólaránya. Ebből egyértelmű, hogy otthon sokkal sikeresebb, mint idegenben. Idegenben csak 3 gólt szerzett. Azonban most otthon játszik, és itt tud azért gólokat szerezni. De a védelme egyáltalán nem tökéletes. Ezen dolgozni kellene a klubnak, ha feljebb szeretnének jutni. Hiszen az utolsó 8 bajnoki körben csak 1 meccsben nem kapott gólt. A többi meccsben kapott, gyakran többet is. Az utolsó körben még a gyenge Spezia is 1:0 eredménnyel legyőzte a stadionján. Szintén gyenge a támadó ereje is, ez is az oka annak, hogy lecsökkent a táblázatban. Hiszen gólok szükségesek a fociban a győzelemhez. 

Azonban az Udinese sem nem játszik híresen az idén. Azonnal a Torino alatt foglal helyet a tabellán szintén 14 ponttal, csak a gólaránya roszabb, 15:18, tehát 6 góllal kapott többet, mint a Torino. A klub mérlege 3 győzelem, 5 dönti, és 4 vereség. Idegenben 5 meccsben 1 győzelmet, 2 döntit szerzett és 2 vereséget, 5:7 gólaránnyal. A gólokat tehát még ahogy-úgy megszerzi, hiszen utoljára a Sassuoloval 3:2 győzelemet szerzett otthon, de siralmas a védelme. Az utolsó 10 meccsben csak egyikben nem kapott gólt. Gyakran többet is. Mint az ellenfele, ez a klub is rendszeresen kikap az erős ellenfeleitől, a Napoli 4 gólt, az Inter kettőt, az AS és a Fiorentina egyet adott neki, míg az Udinese nem adott nekik egy gólt sem. A Torino legalább a Fiorentinának és a Bergamonak lőtt egy-egy gólt, kettőtt kapott tőlük, míg a Juventus, a Napoli, az AC és a Sampdoria csak egy gólt adott a Torinonak. A két klub tavalyi találkozói érdekes eredménnyel végződtek, mindkét csapat idegenben nyerte meg a meccset, 0:1 és 2:3 eredményekkel, tehát minden alkalommal 1 volt a gólkülömbség. Ebből is látható, hogy mennyire hasonlít egymásra ez a két csapat, nem hiába állnak egymás mellett a tabellán. 

Ezért én sem fogadok a győztesre. Ki is próbálkozna egy ilyen kockázatos jóslással? Inkább a gólok számát fogadom, legalább 1,5 gólt biztosan látunk a meccsen. A két klub mérkőzésein gyakran esik legalább 2 gól, bár a Torino utolsó 3 meccsében ez kétszer nem volt igaz, általában ez így van. Az Udinese gyengécske védelme csökkenti a kudarcot ennél a fogadásnál. 

A mi tippünk: a mérkőzésen legalább 1,5 gól esik – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak