Serie A 11. köre: FC Genoa – Juventus Torino, December 13

Labdarúgás, vasárnap, 2020, December 13, Olaszország, Serie A, 18:00

A klub, amely már tavaly is csak nagy erőfeszítésekkel tudot megmaradni az olasz leghíresebb foci versenyben, fogadja a stadionján Juventuszt. Minden úgy alakul az idén is, hogy ismét harcolnia kell azért, hogy ne essen ki. Az elmúlt 10 bajnoki meccsben csak 1 győzelmet szerzett, 3 döntetlent és öszesen 6 vereséget szenvedett. A gólaránya 9:19. Ez, persze, nem elég, csak a tabella 18.-ik helyére. A pontjaiból 6 van, mint mögötte Torinonak, 1 ponttal több, mint az utolsó Crotonenek. Ami fontos ehez a mérkőzéshez tudni, hogy Genoa otthon sem játszik jól, 5 meccsben csak 3 pontot szerzett, az első meccsében Crotone ellen. Genoa azokhoz a klubokhoz tartozik, amelyek sok pénzt fektetnek be a játékosok vásárlására és tudnak szerezni jó minőségű játékosokat, nem csak vendéglésre. Az idei átlépések időszakában 35 millió eurót költöttek el, ami a 9.-ik helyre sorolja őket a legjobban költekező klubok között. Az első helyen éppen Juventusz áll 110 millió euróval. Genoa leggyengébb oldala a jó minőségű játékosok jelenlegi hiányzása. A sérüléseik miatt nem lépnek a gyepre Biraschi, Cristito, ezeken kívül Zappacosta és Zapata sem, és a kapuban hiányozni fog a tehetséges Perin kapus is. 

Ellenkezőleg Juventusz egy egészen más sztory. Az idei évadban új tréner vette át a csapatot, A. Pirlo, aki úgy ismeri ezt a klubot, mint a saját gatyáját. Hiszen ennél a klubnál játszotta végig a karierje felét. De sajnos, nem olyan sikeres, ahogyan ezt elképzelte, jelenleg Juventusz a tabella 5.-ik helyén áll és az első AC Milanora már 6 pont hátránya van. Azonban szükséges megemlíteni, hogy a Bajnokok Ligáján utoljára megverte 0:3 eredménnyel Barcelonát, így az első helyről fognak tovább lépni. A hazai versenyben még egyszer sem nem veszítettek, 5 győzelme és 5 döntetlene van. A támadásba  Ronaldot és Moratát állítják, ezeket Cuadrado és Alex Sandro fogják kiegészíteni. A vendégeknek problémäi vannak az idegen környezettel. Idegenben csak 1 győzelme van és 4 döntetlene, gyenge ellenfelekkel. 

Juventusz tavaly Genoa ellen 2 meccset játszott, mindkettőt megnyerte. A meggyőződésem, hogy ez a csapat mást, mint győzelmet, nem fog elfogadni. A feltételei ehez megvannak. Genoa oldalán a védők is hiányozni fognak, és a klub a táblázat aljáról nem veszélyeztetheti a híres klubot. 

A mi tippünk: Juventus Torino győzelme – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál találhatóak.