Serie A 10. köre: Udinese – Bergamo, December 06

Labdarúgás, vasárnap, 2020, December 06, Olaszország, Serie A, 15:00

Udinese 9 kör után a tabella 13.-ik helyét foglalja 10 ponttal és 3-1-5 mérleggel, 10:12 gólaránnyal. Három körrel azelőtt még a klub sokkal alacsonyabb helyen volt, kettőt az összes 3 győzelméből éppen az utolsó 2 körben szerezte. A győzelme 0:1 az utolsóelőtti Genoa ellen nem is volt meglepetés, azonban a győzelme Lazioval nagy meglepetés volt, sok fogadó ráfázott a meccsre. A házigazda Lazio kétségtelenül, hogy lebecsülte Udineset, ezek pedig kirohantak a gyepre és az első félidőt megérdemelten 0:2 megnyerték. A sokkolt Lazio a második félidőben sem kapott észhez és Udinese a harmadik gólját is beadta a kapuba. Ezt Fernando Forestieri adta közelről az elpattant labdából. Ezzel a szerencse góllal teljesen tönkretették a házigazdát, ezek már csak egy gólt tudtak szerezni szabadrúgásból, így 1:3 lett a végeredmény. Ez a meccs sok önbizalmat adott a csapatnak, de ezt megtartani nagyon nehéz lesz Atalantával még akkor is, ha otthon játszanak.

Hogy miért? Atalantát nem szükséges különösebben bemutatni. Az utolsó években az olasz foci csúcsához tartozik, játszik a Bajnokok Ligáján is, ahol mellesleg elég jó teljesítményeket mutatnak. Jelenleg a 2.-ik tovább jutó helyen áll 1 pont előnnyel a 3.-ik Ajaxhoz képest, akivel versenyezni fog a tovább jutásért. Bergamonak elég lesz a meccsből a döntetlen is, azonban ezt Hollandiában fogják játszani. Úgy gondolom, hogy Atalanta ezzel megbírkózik, mivel idegenben eddig jobban játszik, mint otthon. Először szégyennel szenvedett Liverpooltól 0:5 vereséget, hogy néhány hét múlva vissza adja ezt neki Liverpoolban 0:2. Nézzük azonban a hazai bajnokságot, ahol a 8.-ik helyen vannak, ahová lecsökkent 2 döntetlen és 1 vereség után. Van neki 14 pontja, 18:16 a gólaránya. Ebből 10 pontot idegenben és négyet otthon szereztek. A veressége otthon Veronával nagy szégyen. Verona azonban más híres klubot is megfosztott a pontjaitól. Ezenkívül Bergamonak van még egy veresége, és 1-1 győzelme és döntetlene otthon. Idegenben a mérlege 3-1-1, a vereségét Napoliban szenvedte.

Fogadni Atalanta győzelmére fogok, figyelembe veszem a teljesítményeit idegenben, úgy, mint Udinese sikereit az utolsó körökben is, ezért bebiztosítom a fogadásomat döntetlen nélkül.

A mi tippünk: Atalanta Bergamo győzelme döntetlen nélkül – a legjobb oddsok a Bet365 fogadóirodánál találhatóak.