remier League 36. köre: Chelsea – Norwich, Július 14

Labdarúgás, kedd, 2020, Július 14, Anglia, Premier League, 21:45

Az angol Premier League versenyében már csak 3 forduló marad hátra és Chelsea előtt egy világos feladat áll. Bent lenni az első 4 között és az ezzel összekötődő tovább jutás a jövő évi Bajnokok Ligáájába. Az első két hely foglalt Liverpool és Citizens csapataival, a 3.-ik és a 4.-ik helyért Chelsea harcol Leicester csapatával, mögöttük tolakodik a 4 közé Manchester United. Nincsen tehát hely a pontok vesztésére és főleg nem az utosó csapattal, amely a versenyt elhagyja és nincsen miért játszania. Norwich ugyanis az utolsó mérkőzésében elveszítette az utolsó reményét is a versenyben maradni, amikor West Ham ellen otthon 0:4 vereséget szenvedett. El sem tudom képzelni, hogy Chelsea, akinek a pontokra óriási szüksége van, Norwich csapatával kínlódna. Chelsea tehát jelenleg a 3.-ok helyet foglalja, 35 meccsben 60 pontot szerzett 18 győzelemért és 6 döntetlenért, 11 vereséget szenvedett, a gólaránya 63:49. Mögötte egy meccsel kevesebbet játszott Leicester 59 ponttal, és az 5.-ik helyen szintén csak 34 meccsel Manchester United 58 ponttal. Nagyon szoros a helyzet tehát a 3.-5.-ik helyek között, egyik csapat elbúcsúzik a Bajnokok Ligájától. Chelsea ezért minden erejéből harcolni fog. Nagyon hiányozni fognak az elveszített pontok az utolsó meccséből Sheffield Utd. ellen.

Ahogyan megírtam, Norwich már jövőre nem játszik a Premier League versenyében. A korona vírus szünet után elveszítette mind a 6 mérkőzését, utoljára otthon Leicester ellen szerzett meglepő győzelmet még Februárban 1:0 eredménnyel. A statisztikának itt nincsen is értelme, de kizárólag csak a két csapat minőségének az összehasonlítása miatt enlítem, hogy Norwich 35 meccsben sovány 21 pontot szerzett, 26 gólt rúgott az ellenfeleinek és ezek neki 67 gólt rúgtak a kapujába, öszesen 5 győzelmet szereztek és 6 döntetlent, 24 vereséget szenvedtek.

Fogadni természetesen nem éri meg a győztesre, mivel nagyon alacsonyak az oddsok erre az eseményre, elméletileg a gólok számára megérhetné fogadni, ha megtalálnánk a gólok helyes számát ahoz, hogy ne legyen a fogadásunk túl kockázatos, de ne legyenek a szorzók értékei túl alacsonyak.

A mi tippünk: Chelsea győzelme -1,5 hendikepben – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál találhatóak