Primeira Liga 33. köre: Sporting Lisboa – Setubal, Július 21

Labdarúgás, kedd, 2020, Július 21, Portugália, Primeira Liga, 20:00

A portugál Primeira Liga végéig már csak 2 forduló marad hátra, de néhány rejtvényt még meg kell oldani ahoz, hogy tudjuk, ki lesz a bajnok. Ki végez a 3.-ik helyen és így közvetlenül az Európa Ligába jut jövőre? Ezt megoldhatná a keddi meccs is Sporting és Vitoria Setúbal között. A jelenlegi helyzet a portugál labdarúgásban olyan, hogy a 3.-ik hely, amely után Sporting nyúl, már a felső határ. Amikor már úgy néztek ki a dolgok, hogy sikerülne nekik közeledni Porto és Benficához, akkor a játékosok távozása indult be a múltban történő botrány miatt. De az idén sem nem tudta Sporting megakadályozni a játékosok távozását. Az évad elején Bas Dost ment Frankfurthoz, és télen a legnagyobb sztárjuk Bruno Fernandes Manchester Unitedhez. Sporting így hiába keres egy jó gólszerzőt. Talán a szlovén Šporar lehetne reményteljes. Sportingnak azért megvan az ereje, de a támadásban ez nem egészen van problémák nélkül. Tovább több, mint valószinű, hogy hiányozni fognak Phellype és Vietto, így a támadásban Cabral és Šporar állnak. Azonban Sportingnak sikeresnek kell lenni, mivel Braga mögötte csak 2 ponttal szerzett kevesebbet, és Sporting az utolsó körben Benfica stadionjára utazik, onnan biztosan nem fog haza vinni 3 pontot. Braga Portoba utazik, így ez kiegyenlítődik, de ennek ellenére nagyon fontos számára most győzni Setúballal.

Setúbalnak egészen más problémái vannak. Ha most végződne a bajnokság, akkor kiesnének, ugyanis csak 30 pontjuk van, pontosan annyi, mint Tondelának és Portimonensenek. Az utolsó Aves egy biztosan kieső cspat, de az említett 3 csapat harcolni fog, hogy ne kerüljön a második és harmadik helyre a táblázat aljától számítva. Setúbal nehéz válságban van, már 6 meccset egymás után elveszítettek, szintén az utolsó Aves csapatával, ezért is történt meg, hogy a klub jelölt a kirúgásra a versenyből. Az, hogy most tudna valamit javítani a helyzetén, nagyon valószínűtlen.

Szerintem, de nem kizárólag csak szerintem, Sporting a kiemelt csapat és jelöltje a győzelemhez, hiszen az Európa Ligába jobb bejutni közvetlenül, mint egy pótselejtezőn keresztül.

A mi tippünk: Sporting Lisboa győzelme – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál találhatóak.