Primeira Liga 30. köre: FC Porto – Belenenses, Július 05

Labdarúgás, vasárnap, 2020, Július 05, Portugália, Primeira Liga, 22:30

Porto kiesett az Európa Ligából Leverkusennel, így Augusztusban már nem kell aggódnia a verseny miatt. Sokkal nagyobb az elégedetsége a hazai versenyben, ahol Benficával versenyez a bajnoki címért, és hála Benfica 2 vereségének 6 pont előnyük van 29 meccs után, mivel már csak 5 meccset kell játszani a csapatoknak. Porto 14 hazai párbajaiban  pontokat csak kettőben veszített egy döntetlenért és egy vereségért. Azonban Porto a covid szünet után nem kezdte jól a versenyt, Famalicao stadionján 1:2 vereséget szenvedett, de ezután stabilizálódott a csapat, 1 döntetlent szerzett idegenben  az utolsó Aves ellen 0:0, és 3 győzelmet Ferreira, Boavista és Maritimo ellen. A legnagyobb riválisa néhány habozása miatt a következő bajnoki címért megy. Porto 29 meccsében öszesen 75 gól esett, a gólaránya 57:18, a mérlege 22-4-3, 70 pontja van.

Belenenses közvetlenül a szünet után győzelmet szerzett az utolsó Aves stadionján 0:2, de ezután már nem szerzett győzelmet. Jött egy hazai 1:1 döntetlen Guimaraes ellen, majd két vereség Ferreira stadionján 2:1, otthon pedig Sporting ellen 1:3. Az utolsó meccsét otthon játszotta Tondelával, ez 1:1 döntetlennel végződöttt. A táblázatban a 14. helyen vannak 31 ponttal, a mérlegük 8-7-14, a gólarányuk 25:45. Ilyen eredményekkel és formával örülhet, ha végül sikerül neki megmenteni magát a versenyben. A csapat védelme a második legrosszabb a versenyben. Ami meglepő, a két csapat már az idei évadban találkozott Belenenses stadionján, ez a meccs 1:1 döntetlennel végződött. Azonban az is tény hogy csak 3 pont előnye van a csapatnak a kieső csapatokkal összehasonlítva. Mégis nem gondolom, hogy éppen most fog pontokat szerezni.

Természetesen, elgondolkodtam azon, mi lenne a legjobb lehetőség a fogadásra. Porto győzelme biztosan nagyon valószinű, de túl alacsony oddsok vannak kiírva pontosan ez miatt az eseményre. Szóba jöhetne még a gólok száma, de ezt most nem tartom nagyon biztonságos fogadásnak, sem azt, hogy mindkét csapat szerez, vagy nem szerez gólt. Hendikepre fogadok, bár ez az esemény is a góloktól függ.

A mi tippünk: FC Porto győzelme -1,5 hendikepben – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál találhatóak