Premier League: Everton – Tottenham, Április 16

Labdarúgás, péntek, 2021, Április 16, Anglia, Premier League, 21:00                       

Nézzünk ismét az angol híres Premier League tornára, ahol Everton találkozik pénteken este Tottenhammal. Everton gyengéje az utolsó hetekben elsősorban a védelme. Ezt a tényt az eredményei is bizonyítják. Már 4 bajnoki körben nem tudott győzni. Sőt, 2 vereséget szenvedett ezekben és 2 pontot szerzett 2 döntiért. Megérteném a 2:0 vereségét az 5.-ik Chelsea stadionján, de hogy milyen okból szenvedett mégpedig otthon 1:2 vereséget a gyenge Burnley-vel, ezt nem értem. Ezután Crystal Palacevel otthon 1:1 és Brighton stadionján 0:0 eredménnyel végződtek a meccsek. Így nem csoda, hogy lecsökkentek egészen a 8.-ik helyre. Igaz, csak 30 meccset játszottak le, ezekben 48 pontot szereztek 41:38 gólaránnyal és 14-6-10 mérleggel. Ha már a statisztikákkal foglalkozunk, nézzük a hazai párbajait, 15 meccsben 18 pontot szerzett, 20:23 gólaránnyal és 5-3-7 mérleggel. Ebből kiderül, hogy idegenben valamivel jobb eredményekkel büszkélkedhet, mint otthon. Everton még mindig nem esett ki a harcokból az európai kupákért, bár az az igazság, hogy javítani kell neki a teljesítményein. 

A pálya másik oldalán Tottenham áll. Ez a klub sem az utolsó hetekben nem kápráztatott el a teljesítményeivel, elsősorban a hibái miatt a védelmében. Ez az oka annak, hogy az utolsó 5 meccsből csak kettőt volt képes megnyerni. Sőt, az Európa Liga visszavágóján Dinamo Zágráb 0:3 eredmény után kiselejtezte a versenyből. És az utolsó bajnoki körben sem nem jutottak töbre otthon, ahol Manchester Unitedtől 3 gólt kaptak, így végül 1:3 vereséget szenvedtek. Tottenham a bajnoki tabella 7.-ik helyét foglalja 49 ponttal 31 meccsből,  52:35 gólaránnyal és 14-7-10 mérleggel. Az 5.-ik Chelseare 5 pontot veszít, ahonnan be lehet jutni az európai kupákra jövőre. Idegenben a tabellán a 7.-ik helyen van, 26 meccsben 25 pontot szerzett, 26:18 gólaránnyal és 7-4-5 mérleggel. Az utolsó 5 meccsben idegenben minden versenyt beleértve 2 győzelme, 2 veresége és 1 döntije van. Ez egy nagyon kiegyensúlyozott mérleg. Azonos a mérlege az utolsó 5 bajnoki meccsben is. 

Ősszel Everton Tottenhamnál 1:0 győzelmet szerzett. Ezzel biztosan Tottenham nem elégedett, és itt a lehetőség ezen javítani. Nem beszélve arról, hogy mindkét klub még ott van a harcokban az 5.-ik helyért, ezért mindent megtesznek. Jobban bízok Tottenhamban, a fogadásomat a győzelmére teszem dupla eséllyel, amikor a döntetlen esetén is nyerünk. 

A mi tippünk: Tottenham győzelme dupla eséllyel – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál találhatóak