Premier League: Aston Villa – Manchester United, Január 15

Labdarúgás, szombat, 2022, Január 15, Anglia, Premier League, 16:30                      

Ez a meccs lesz a szombat délután egyik slágere. A leggazdagabb klub a világon találkozik egy átlagos angol klubbal. Azonban az egész nem ilyen egyszerű. Az United már régóta nem nyert semmi értékes címet. Az idén ezen biztosan szeretnének változtatni, ezért hozták a klubbhoz a híres sztárokat. Azonban az eredmények nem arra mutatnak, hogy valami jelentős változott volna. Hiszen azonnal január elején a híres klubot a Wolves verte meg 0:1. Így 19 meccsben csak 31 pontot szerzett. Bár a védelme nem sokkal, de javult, a csapat produktivitása egyáltalán. Ezenkívül még néhány játekosa sem nem játszhat, mint Pogba, McTominay, és Ronaldo is bizonytalan. Ha Ronaldo nem játszik, szerintem a csapat számára az előnyös lehetne, mivel nem fognak csak rá támaszkodni, hanem kénytelenek lesznek valamit kitalálni. Aki jobban fog hiányozni, az Maguire védő, biztosan gondokat okoz a hiánya az United szurkolóinak. Az United decemberben 5 liga meccset játszott, ebből négyet megnyert, az Arsenalon kívül gyengébb csapatokkal, és a Newcastle stadionján 1:1 döntit szerzett. 

Az Aston Villa 19 meccsben 22 pontot szerzett, a mérlege 7-1-11, a gólaránya 25:30. A tabellán a 14.-ik helyen áll. Utoljára a Brentford verte meg idegenben 2:1 január elején. Ez a klub is 5 meccset játszott decemberben, 2 győzelmet szerzett bennük. Otthon a Leicestert verte meg 2:1, és a Norwich stadionján 0:2. Ezenkívül 3 vereséget szenvedett, a Chelsea, a Liverpool és a City verték meg, ezek mind erős klubok, tehát várható vereségek voltak. Ami fontos, hogy az utolsó 10 liga meccsből csak kettőben nem szereztek gólt. Még a City, vagy a Chelsea is kapottt 1-1 gólt. A játékuk jónak mondható tekintettel a klub minőségére, Steevn Gerrard jól vezeti a csapatot. A héten az United stadionján ez a két klub már találkozott az FA Kupán, ahol az United már a 8.-ik percben vezetésbe jutott, és ez volt már a végeredmény is. Azonban a Villa sokkal jobb csapat volt, támadott, nyomást gyakorolt az ellenfelére, míg az United tehetetlenül várta, hogy mi lesz tovább. 

Az Aston Villa biztosan nyerni szeretne. Ritkán olvastam olyan sok ellentmondó elemzést egy meccsre, mint erre. A többség szerint a vendégek győznek, bár ezek is csak óvatosan nyilatkoznak erről, a döntetlen nélküli lehetőség a leggyakoribb. A gólokból sem nem esik sok. Sokan a házigazdának adnak nagyobb esélyt a győzelemre. Szintén dupla eséllyel. Nekem a legjobban tetszik a lehetőség, hogy mindkét csapat gólt szerez. Hiszen a vendégek egy jó védőt hiányolnak, a házigazda pedig erős kluboknak is rúgott gólt. 

A  mi tippünk: mindkét csapat gólt szerez – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak