Premier League 9. köre: Manchester U. – Liverpool, Október 24

Labdarúgás, vasárnap, 2021, Október 24, Anglia, Premier League, 17:30                       

Vasárnap játszák talán a forfuló slágerét, két örök  rivális találkozik benne. Mindkét csapat után igényes időszak áll. A klubok utolsó 4 meccseiben rengeteg gól esett. Az United meccseiben 16, a Liverpool meccseiben 20. Hihetetlen teljesítményeket mutatott ez a két klub. Például a héten is a Bajnokok Ligáján játszottak. A Liverpool kedden az Atletico Madrid stadionján győzött 2:3 eredménnyel, így a tabellán az első helyen van 9 ponttal 3 meccsből, mögötte az Atletico 4 ponttal. A meccs dramatikus volt, az első félidő 2:2 döntivel végződött. Az United pedig szerdán fogadta a Bergamot, ez a meccs is angol 3:2 győzelemmel végződött, azonban ez a meccs még dramatikusabb volt. Az angolok az első félidőt 0:2 eredménnyel veszítették el, szerencséjükre a másodikat 3:0 nyerték meg. Így az United is vezeti a G csoport tabelláját, azonban csak 6 ponttal 2 győzelemért, mivel az első meccsét a Young Boys ellen idegenben 2:1 eredménnyel elveszítette. 

A hazai bajnokságon a Liverpool áll jobban, a 2.-ik helyen 18 ponttal 5-3-0 mérleggel, 22:6 gólaránnyal. A támadása kiváló, Salah, Mané, Firmino neveket nem szükséges jobban bemutatni, 22 gólból 21 -nél közreműködtek, vagy egyenesen a gólt szerezték meg. Ha Klopp tréner mind a hármat beveti a meccsbe, akkor biztosan látunk elegendő gólt. A klub formája kiváló, az utolsó 16 meccsben nem szenvedett vereséget, és a döntikből is csak 4 volt. Egészen ugyanez nem mondható el az ellenfeléről. A bajnokságon a 6.-ik helyet foglalja 14 ponttal 4-2-2 mérleggel. A gólaránya 16:10. A West Ham és az Everton tolakodik mögötte szintén 14 ponttal. Az utolsó 16 meccsben 5 vereséget szenvedett és 3 döntetlene van, így a formája nem egészen összehasonlítható a Liverpool formájával. Azonban az utolsó meccse kiváló volt, illetve csak a második félidő, amikor minden erejét bevetette a mérkőzésbe. Nagyon szép játék volt. Nem titok, hogy az United inkább az erősebb ellenfelekkel tud játszani, mint a gyengékkel. Így nem is fogadok a Liverpool győzelmére. Marcos Rashford is visszatér a klubhoz a műtétje után, ezért valamivel veszélyesebb lesz az United csapata. 

Ahogyan említettem, tisztán a vendégek győzelmére nem fogadok, mivel egyik klub sem nem egyértelmű favorit. A papíron a Liverpool enyhén a kiemelt csapat, ezért legfeljebb a győzelmére dupla eséllyel ajánlatos fogadni. Én a gólokra fogagok, mivel mindkét klub utolsó mérkőzéseiben sok volt belőlük, 2,5 gól eshetne a meccsen. Mindkét csapat támadó ereje óriási, nagyon jó megy a hajrá a meccs vége felé, így nem reménytelen ez a fogadás. És a bukmékerek is szép szorzókkal jöttek erre a lehetőségre. Ezt kihasználom.

A mi tippünk: a mérkőzésen legalább 2,5 gól esik – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak.