Premier League 9. köre: Liverpool – Leicester, November 22

Labdarúgás, vasárnap, 2020, November 22, Anglia, Premier League, 20:15

Befejeződött a szünet a nemzeti válogatottak szereplése után, ismét beindultak a ligák, ez vonatkozik az angol Premier League versenyre is, amely a 9.-ik körében jár. Liverpool a tabellán a 3.-ik helyen áll, eddig a ligán csak 1 vereséget szenvedtek és 2 döntetlent szereztek. Utoljára ez Manchester City ellen volt, amely 1:1 eredménnyel végződött. Reds támaszkodhat a produktív támadására, azonban a védelméről nem lehet ugyanezt mondani. Pedig éppen ez díszítette tavaly Liverpoolt. Az idén eddig 8 meccsben 16 gólt kapott. Ez átlagban 2 gól minden meccsben, de ezt a statisztikát rontja a meccs Aston Villa ellen, akitől 7 gólt kapott. De ha ezt kihagyjuk, akkor is 7 meccsre 9 gól jutna, ez 1,28 gól lenne 1 meccsre, ami még mindig elég sok. És ez problémát jelenthetne a vasárnapi mérkőzésben Leicester ellen. A legfontosabb az, hogy tavaly a csapat azért volt olyan sikeres, mert kevés gyengélkedő volt náluk. Jelenleg az alapból kiestek Van Dijk, aki kulcsfontosságú a védelemben, nélküle nem teljes a védelem. Joe Gomez sem játszik, Trent Alexander Arnold, aki szintén fontos szerepet játszik a védők között. Jordan Henderson, Mohamed Salah, frissen kiesett játékosok. Fabinho érkezik vissza a sérülése után.

Leicester a tabellát vezeti 18 ponttal 18:9 gólaránnyal, 6 győzelme és 2 veresége van. Közvetlen mögötte a 2.-ik helyen 17 ponttal Tottenham áll, szintén 17 ponttal az ellenfele Liverpool a 3.-ik helyen. Az utolsó 3 bajnoki meccsét megnyerte, bennük Arsenalt, Leeds csapatát, végül Wolverhamptont is megverte. A legjobb gólszerző Jamie Vardy, aki átlagban 1 gólt tud szerezni minden meccsben. Barnes és Maddison segítenek be neki, együtt nagyon erős hármast alakítanak, amely ellen nagyon nehéz harcolni. A csapat formája is jelenleg nagyon jó. A vereségeit West Ham (0:3) és Aston Villa (0:1) csapataitól szenvedte.

Fogadni mégis csak a házigazda győzelmére fogok, mivel a stadionján nehéz megverni ezt a csapatok. Azonban ezt a tippet biztosítom döntetlen nélkül, mégis csak sokan fognak hiányozni nála, és az ellenfele nagyon veszélyes tud lenni, még idegenben is, ahol 4 meccsből négyet megnyert.

A mi tippünk: Liverpool győzelme döntetlen nélkül – a legjobb oddsok a Bet365 fogadóirodánál találhatóak.