Premier League 8. köre: Arsenal – Crystal Palace, Október 18

Labdarúgás, hétfő, 2021, Október 18, Anglia, Premier League, 21:00   

Talán az Arsenal már felébredett a rémálmából. A bajnokságot egy óriási balhéval kezdte, az első 3 meccsben nem szerzett egy pontot sem, de még csak 1 gólt sem, a gólaránya 0:9 volt. Arsenal új trénere Arteta nagyon bizonytalan helyzetben volt, azonban 3 meccs után nem szokásos trénert cserélni még a gazdag kluboknál sem. Arteta türelmet kért és javulást ígért. Az Arsenal a nyáron nagyon erősített, így a csapat olyan erős, hogy az első helyért kellene neki játszani, nem a megmentésért. Sok pénzért érkezett a Realból Martin Ødegaard norvég játékos. Hasonlóan a kapuba sok pénzbe került Aaron Ramsdale is, aki az angol válogatottban is játszik. Az első 3 meccsben nem játszott, de ezután már 5 meccsben csak 1 gólt engedett be, ez a Tottenhamtól volt. Az Anderlechtből Albert SambiLokonga, a Brightonból White és a Benfikából NunoTavares védő érkeztek még a klubhoz. Azóta a csapat igazán javult. A bajnokságon 3 győzelmet és 1 döntit szerzett. Öszesen a baráti mérkőzéssel 6 meccset játszott, ebből 5 győzelme volt egymás után és az utolsó 6 meccsben 12:2 a gólaránya. Ez nagy változás. Csak Brightonban játszott gólok nélkül az említett döntiben. A jó kapus sokat segít a csapatának, míg a rosz sokat elront.

A Crystal Palace a tabella 14.-ik helyén van 7 ponttal, csak kétszer veszített meccset, a Chelsea és a Liverpool stadionján. Van egy győzelme otthon a Tottenhammal és 4 döntije a Brentford, a West Ham, a Brighton és a Leicester stadionján. A pontjait tehát 1 kivételével otthon szerezte, idegenben 1 dönti és 2 vereség a mérlege, 2:8 a gólaránya. A tavalyi évadban ez a két klub a bajnokságon találkozott, először 0:0 dönti volt az eredmény az Arsenalnál, majd a Crystal Palace stadionján az Arsenal 1:3 győzelmet ünnepelt. Tavaly a Crystal Palace a 14.-ik helyen végzett 44 ponttal, ebből 21 pontot szerzett idegenben 6-3-10 mérleggel. Ezekből látható, hogy hasonló eredményei voltak tavaly, úgy mint most, a tabella alsó felében tartja magát. Arra vigyáz, hogy ne essen ki, de magasabb ambiciókat nem találni ennél a csapatnál. 

Az Arsenal emelkedő formája miatt, de elsősorban a kiváló kapusa miatt bízok a csapat minőségében. A Palace teljesítményei olyan nem kiegyensúlyozottak, idegenben roszul teljesítenek, nem lehet itt a minőségről beszélni. Határozottan az Arsenal oldalán van a jobb minőség. Akkor kell fogadni erre a híres klubra, míg sikeresek, és ezt jó szorzókkal meg is teszem. Az óvatosabb fogadók döntetlen nélkül fogadhatnak, hogy ne essen kárba a fogadás, ha a Palace, jelenlegi döntetlenek királya, ismét egyet szerezni tudna. Azonban nem veszem ezt túl valószínű lehetőségnek.

A mi tippünk: Az Arsenal győzelme – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak