Premier League 7. köre: Brighton – Arsenal, Október 02

Labdarúgás, szombat, 2021, Október 02, Anglia, Premier League, 18:30              

Az Arsenal végre az első 3 kör után elkezdett játszani. Akkor Mikel Artreta már a kanálisokban sétált Londonban, amikor a 3.-ik körben a City 0:5 vereséggel gyalázta meg az Arsenalt. Azóta azonban 3 győzelmet szerzett a klub. Igaz, nem csúcs csapatokkal, de nála gyengébb és két legroszabbal. A 4.-ik körben a jelenleg utolsó Norwich utazott az 1:0 vereségért, majd az utolsóelőtti Burnleyt verte meg 0:1 eredménnyel. Ezután utoljára a Tottenhamot otthon 3:1 eredménnyel. Ezeken kívül egy baráti találkozón a Brentfordot verte meg 4:0 és egy Kupa meccsen a Wimbledont 3:0. Így most az Arsenal a 10.- ik helyen áll 9 ponttal és 5:10 gólaránnyal. Végre az Arsenal ebben az utolsó 5 meccsben 5 győzelmet szerzett egymás után 12:1 gólaránnyal. Ez az a klub, ahogyan régebben ismertük. A nyáron nagyon erősített, Martin Ødegaard a Real Madridtól, Aaron Ramsdale a kapuba, aki csak az első 3 kör után kezdett a csapattal játszani. Így 5 meccsben 1 gólt kapott, míg a játéktársai 12 gólt rúgtak. Játszott még a West Brom ellen egy Kupa meccsen még a bajnoki meccs előtt a City ellen, ott sem kapott gólt, az Arsenal 6:0 győzelmet szerzett. Az Arsenalhoz még az Anderlechtből Albert Sambi Lokonga érkezett, a Brightonból White, aki a sérülése után már játszik a meccs óta a Norwich ellen, és a Benfikából Nuno Tavares védő. 

Aki figyeli a Premier Leaguet, tudja, hogy a Brighton a tabella 6.-ik helyén van, és ha megnyerte volna a meccset a Crystal Palace ellen, az első lett volna. De ez a meccs 1:1 döntivel végződött, így 13 pontja van, mint további 4 klubnak, ezek a Manchester City, a Chelsea, az United és az Everton. Az első a Liverpool 14 ponttal. A Crystal Palace a 15.-ik helyen áll 6 ponttal. Ezután gondolom csak csökkeni fog, az erősebb klubokból csak a Leicesterrel játszott, aki az idén igazán nem a legjobb formájában van. Az Everton is megverte a Brightont 0:2 és az igazán erős klubok ezután lépnek a színpadra. A Brighton gólaránya 8:5. Érdekes, hogy tavaly két alkalommal találkoztak a Brighton és az Arsenal, 2:0 és 0:1 eredményeknek az Arsenal örült, de tavalyelőtt 2:1 és 1:2 győzelmeknek a Brighton örült. 

Sokkal jobban bízok abban, hogy az Arsenal már ellenőrizni fogja a teljesítményeit, nem hagyja elúszni a pontjait a semmibe, mint a szezon elején. A Brighton sikerei a szerencse dolga, igazán erős klubokkal csak ezután játszik, most szombaton az Arsenal kezdi a sort. Az Arsenal emelkedni, a Brighton csökkenni fog a tabellán. Azért hogy ne csak vakon bízzak, a fogadást biztosítom a döntetlen nélküli lehetőséggel, mégis csak óvatosnak kell lenni. Az Arsenal nem játszik az idén európai versenyeken, öszpontosíthat a bajnokságra. 

A mi tippünk: Az Arsenal győzelme döntetlen nélkül – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak