Premier League 6. köre: Crystal Palace – Brighton, Szeptember 27

Labdarúgás, hétfő, 2021, Szeptember 27, Anglia, Premier League, 21:00                       

Hétfőn este az angol Premier League 6.-ik fordulóját a Crystal Palace és a Brighton mérkőzése zárja. Ez lesz Patrick Vieira edző első mérkőzése, amióta a Palace-t vezeti ez a volt francia középpályás. Többek között az AS Milano, az Arsenal, a Juventus, az Inter Milano és a Manchester City klubjaiban is játszott. A Palace a szezont nem kezdte rosszul. Igaz, hogy vereséggel, de ez a meccs a Chelsea stadionján játszódott, 3:0 volt az eredmény. Ezután 2 dönti következett, szerintem erősebb klubokkal, a Brentfordal otthon gólok nélkül és a West Ham stadionján 2:2 eredményekért szedett össze egy-egy pontot. A 4.-ik körben otthon a Tottenhamot verte meg 3:0, amikor az egész meccsen dominánsak voltak. Utoljára várhatóan a Liverpoolban 3:0 vereséget szenvedett. Érdemes megemlíteni a nyári erősítést a Celtictől a francia Odsonne Edouardot, aki eddig 2 meccsben játszott. A Tottenham ellen csak a 84.-ik percben lépett a pályára, és így is 2 gólt szerzett. A Liverpool elleni meccsben a 65.-ik percben lépett a gyepre, itt is megmozgatta az eseményeket, 2 nagy gólhelyzetbe jutott. 

A Brighton szezon kezdete az egyik a legjobb kezdetekből a történelmében, ha nem a legjobb, 5 kör után 4 győzelmük van és 1 vereségük. Igaz, hogy a nagy klubokkal eddig nem játszott, de a Premier Leaguen nem létezik kimondottan rosz csapat. A Burnleyt 1:2, a Watfordot 2:0, a Brentfordot 0:1 és utoljára a Leicestert 2:1 eredményekkel verte meg. Ezen a meccsen Neal Maupay és Danny Welbeck biztosította a gólokkal a győzelmet. Otthon az Everton verte meg 0:2. Érdekes helyzet alakul a tabellán a Brighton esetleges győzelmével, az első helyre kerülne. Most 12 pontja van de csak 5 meccsből a 6.-ik helyen áll, előtte 5 klub, mindegyik 6 meccsel és 13 ponttal, illetve a Liverpool az elsőn 14 ponttal. Ha dönti lesz a végeredmény, marad a gólaránya miatt a helyén, a legkevesebb gólt szerezte ezek közül a klubok közül. De nem kapott sok gólt, két alkalommal nem kapott egy gólt sem, öszesen 4 gólt 5 meccsben. Nagyon igyekezik mostanában jó védeni ez a klub, és sikeresen. Webster hiányzik a meccsen a sérülése miatt, valószínűleg Alexis Mac Allister és Enock Mwepu szintén nem játszanak. 

Szerintem a győztesre kockázatosabb fogadni, mint a gólokra. Ebben az esetben a szerencsének nagyobb a szerepe, mint általában. Mindkét klub formája összehasonlíthatő, a bukmékerek sem nem tesznek nagy külömbséget a két klub között. Enyhe favorit a vendég csapat. Óriási a motivációja az első helyre kerülni, még ha tudja is, hogy csak ideiglenesen. Másrészt minden pont számít, amit a szezon végén tudnak értékelni a klubok. Legalább 1,5 gól esik ezen az érdekes mérkőzésen. 

A mi tippünk: a mérkőzésen legalább 1,5 gól esik – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak.