Premier League 6. köre: Chelsea – Manchester C., Szeptember 25

Labdarúgás, szombat, 2021, Szeptember 25, Anglia, Premier League, 13:30                       

Két erős klub találkozik két külömböző játékstílussal. Chelsea Tuchel vezetése alatt arra öszpontosít, hogy domináns legyen a pályán a játék ellenőrzésében. A stílusa inkább támadó jellegű. Ellentétben City nem nagyon törődik azzal, hogy a labda milyen hosszú ideig van nála, jobban a kreativitását használja ki a pályán, ez szintén a dominanciáig vezet el. Mindkét klubnál a játékosok összetartanak, a játékosai magas szinvonalúak, de Pep Guardiola talán fölényben van Touchelhoz képest. Az első félidőt még aránylag nyugodtnak látnám. Biztosan előfordul gólhelyzet, sikeres akció befejezése gólokkal, de elsősorban nem elkövetni hibát és tekintély az ellenfelei irányt. És itt inkább Chelsea ellenőrző játéka lehet sikeresebb, mint City kreativitása, amikor könnyen labdát veszíthet. Azonban mindkét csapat játékosai tele lesznek energiával, öszpontosítani fognak a csapatmunkára, kevésbé az egyéniségei teljesítményeire. Kivéve a focistákat az élen, mint Lukaku. 

A második félidőben már kockázatosabb játékot várok, nem számít majd, hogy melyik csapat lesz vezetésben. Fontos lesz a játékosok cseréje is. Ngolo Kante valószínűleg nincsen teljesen rendben egészségügyileg, és ha a második félidőben nem játszhat, Touchelnek problémája lesz. Azonban ha ez igaz, az elsőben sem nem nyújt olyan teljesítményt, mint ahogyan nála szokásos. Kovacic helyettesíthetné. City oldalán a pótjátékosok nem jelentenek nagyobb problémát, mivel a legénységnél az egyéni játékosok minősége körülbelül azonos. Chelsea védelmét képesek megkínozni a mérkőzés vége felé, a nyomást növelni fogják. 5 meccs után Chelsea az első 13 ponttal, Liverpoolal veszített pontokat az 1:1 döntiért, 12:1 a gólaránya. City az 5.-ik helyen van 10 ponttal, pontokat Tottenham stadionján vezítette 1:0 vereséggel és az utolsó hazai meccsben Southampton ellen egy gólnélküli döntetlennel. A gólaránya 11:1. Ebből látható, hogy hasonló, de mégis mennyire más ez a két klub. Mindkét csapat védelme kiváló, magam is kíváncsi vagyok, hogy mennyi gólt látunk a meccsen. Azonban a kiváló kapus Mendy sérült, helyette Kepa áll a kapuban. 

Nagyon kiegyensúlyozott mérkőzés előtt állunk. Chelsea előnye az, hogy otthon játszik. A győztest fogadni szerintem kockázatos. A gólok számát eltalálni ugyanúgy. Erős védelmekkel rendelkező kluboknál nem sok van belőlük. Legalább 1 gólt mindkét csapat szerezhetne. Ha Chelsea-nek az első félidőben sikerülne gólt szerezni, City biztosan szerez gólt. Ha nem, akkor éppen ebben rejlik ennek a fogadásnak a kockázata. Chelsea a meccs vége felé nem tudja pótolni friss erókkel a minőséget úgy, ahogyan City. 

A mi tippünk: mindkét csapat gólt szerez – Igen – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak