Premier League 4. köre: Everton – Burnley, Szeptember 13

Labdarúgás, hétfő, 2021, Szeptember 13, Anglia, Premier League, 21:00                      

Hétfőn játszák az angol Premier League 4.-ik kör utolsó mérkőzését, Everton találkozik Burnley-vel. Nézzük, hogyan állnak a klubok a verseny elején a tabellán. Everton 7 ponttal a 8.-ik helyen áll, 2 győzelmet és egy döntetlent szerzett, az első meccsét 3:1 győzelemmel otthon játszotta a most 14.-ik Southampton ellen, a másodikban a 17.-ik Leeds ellen 2:2 döntit, majd az utolsó körben két hete Brightonban szerzett 0:2 győzelmet. Brighton jelenleg 9 ponttal 4 meccs után a 4.-ik helyen áll és éppen csak Evertonnal veszítette a pontjait. A hétfői házigazda problémák nélkül tud gólokat szerezni, ez nyilvánvaló az eredményeiből is. Brighton ellen is több gólhelyzetet dolgozott ki magának. Ez a győzelme teljesen megérdemelt volt. A formája nagyon jó manapság, és ezek az eredményei biztosan jó hatással vannak az önbizalmára is. Természetesen, Evertonnt tekintik favoritnak ebben a mérkőzésben mint a bukmékerek, úgy a rajongók is. A siker alapvető elve a támadás, amit ez a klub teljesít, mivel támadó jellegű labdarúgást produkálnak. 

Everton ellenfele, ahogyan említettem, Burnley. Ennek a csapatnak elsősorban a védelmét lenne szükséges javítani. Ezt az eredményei bizonyítják. Hiszen az utolsó 10 meccsben csak kettőben nem kaptak gólt, Oldham és Blackpool stadionján. És gyakran még többet is, mint csak 1 gólt. Nézzük a tabellát, 1 ponttal a 18.-ik helyen van, az első meccset otthon Brightonnal veszítette el 1:2, majd Liverpoolban 2:0 vereséget szenvedett, utoljára szerezte a pontját otthon Leeds-el 1:1 döntiért. A klub védelme gyenge, azonban a támadása sem nem produktív. Míg 5 gólt kapott, csak 2 gólt szerzett. Ez kevés. Ismét mindenki azt várja a klubtól, hogy harcolni fog azért, hogy a versenyben maradjon jövőre is. Ez nagyon nehéz feladat lesz. A Premier League utolsó 6 meccsében nem szerzet győzelmet. A tavalyi évadban érdekes módon a két klub első meccse 1:1 döntivel végződött, amikor Evertonra 2,0 körül voltak oddsok kiírva, a második meccset Burnley nyerte meg 1:2 eredménnyel, 4,21 szorzóval a győzelmére, Everton oddsa 1,98 volt. Ezért kíváncsi vagyok az eredményre. 

Pontosan ez az oka annak, hogy nem fogadok a favorit győzelmére, tavaly ez egyszerűen nem működött. Inkább a gólokra fogadok. Bár 1,5 gólra nem túl magas szorzókat írtak ki a bukmékerek, azonban aránylag biztonságos fogadásnak tartom ezt a lehetőséget. Annál inkább, hogy tavaly Everton eredményei idegenben sokkal, de igazán sokkal jobbak voltak, mint otthon. 

A mi tippünk: a mérkőzésen legalább 1,5 gól esik – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak.