Premier League 4. köre: Arsenal – Norwich, Szeptember 11

Labdarúgás, szombat, 2021, Szeptember 11, Anglia, Premier League, 16:00                        

Tavaly Arsenal szintén rosszul kezdte a szezont, azonban ilyen rosszul, mint az idén, még soha. Az első 3 meccsben 3 vereséget szenvedett, a legutolsó helyen kuporog a táblázatban. Ezenkívül még egyetlen gólt sem nem szerzett, de kilencet kapott. Először Brentfordban szenvedett 2:0 vereséget, ezután 0:2 vereséget otthon Chelsea-vel, majd Manchester City stadionján borzalmas 5:0 vereséget szenvedett. A meccs 35.-ik percében Xhaka kapott büntetést, ezért Arsenal már csak 10 játékossal fejezte be a meccset. Akkor még csak 2:0 veszített, de ezután rohamosan jöttek a gólok. Arsenal a nyarat a csapat erősítésére használta ki, sok pénzt költött el, és ezért sokan kritizálták. Azonban csak a jövő mutatja meg az igazat. Például új kapusa van, Ramsdale aki Sheffield Unitedtől érkezett, Tomiyas az olasz Bolognából, Ben White Brightonból, Tavares Benficától, a fiatal Lokonga Anderlechtből és Real Madridból átlépett Odegaard, aki tavaly csak mint vendég játszott Arsenal mezében. A csapatnál a pályafutását befejezte Willian, aki Corinthians csapatához távozott, Bellerin mint vendég Betis Sevillánál van, Torreira Fiorentinában vendég, Willock Newcastlebe lépett, vagy Nelson támadó ezt a szezonját Feyenoordben tölti. 

Norwich, mint az egyik újonc, nagyon hasonlóan áll, mint Gunners klubja. Szintén 3 vereséget szenvedett 3 meccsben. Őt is 5:0 verte meg Manchester City idegenben, az első körben Liverpool otthon 0:3, és utoljára Leicester otthon 1:2. Az utolsóelőtti helyen vannak Arsenal előtt, bár 10 gólt kaptak, de 1 gólt szereztek. A nyáron ez a klub is vásárolt, ígéretesnek látszik a görög Tzolis PAOK klubjától, Sargent támadó Werder Bremen klubtól, Lees-Melou Nice-ből érkezett. Vannak vendégek is, Kabak Schalkeből, Normann Rostovból vagy Williams védő Manchester Unitedből. Távoztak  Trybull Hannoverbe, Leitner Zurichba, Stiepermann  Paderbornba, vagy Hernandez Middlesboroughba. Norwich várhatóan azért fog harcolni, hogy a versenyben maradjon, eddig sikertelen volt. Az igaz, hogy nála erősebb ellenfeleket hozta eddig útjába a sors, majd meglátjuk, hogyan boldogul gyengébb ellenfelekkel. De még nem a 4.-ik körben. 

Gunners feltétlenül győzelmet szeretne végre szerezni. Elég volt a vereségekből. Másképen Arteta tréner búcsúzhat a klubtól, ez biztos. Nem beszélve arról, hogy mennyire fognak hiányozni a pontjai a szezon végén. Fogadni szép szorzóval Arsenal győzelmére fogok. Aki gólokra szeretne, Arsenal legalább 1,5 gólt szerez. 

A mi tippünk: Arsenal győzelme – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak