Premier League 37.-ik köre: Chelsea – Leicester, Május 18

Labdarúgás, kedd, 2021, Május 18, Anglia, Premier League, 21:15                     

Ez a két csapat nemrégen az FA Kupa döntőjét játszotta. Valami hasonlót várhatunk a keddi meccsben is. Chelsea stadionján Leicester 0:1 győzelmet szerzett. A házigazda nyomása nem sokat jelentett a vendégek számára, mivel Leicester nem sok mindehez engedte őket. Csak 3 alkalommal lőttek a kapura, de ebből nem volt gól. Leicester alapos védelmén keresztül nem jutott át semmi, ezt gyors ellentámadásokkal kombinálta. Míg az első félidőben kiegyensúlyozott volt a meccs, a másodikban jött a gól és ezután a kemény védelem. A Premier Leaguen még 2 kör marad hátra, 2 pont előnyt tart Chelsea előtt, és 3 pont Liverpool előtt. A helyzetből látható, hogy igyekszik maradni a 3.-ik helyen, a legroszabb esetben a 4.-iken szeretne végezni. Ha elveszítené a mecset, Chelsea kerülne a 3.-ik helyre, és ha Liverpool is megnyerné a mérkőzését Burnley stadionján, ami valószinű, Leicester csak az 5.-ik helyen végezne. Az utolsó körben még Tottenham várakozik rá, aki a legroszabb ellenfél. Tehát ha komolyan gondolja a Bajnokok Ligáját jövőre, legalább döntetlen eredménnyel kell végződnie a meccsnek, így Chelsea is csak 1 pontot szerezne, de Leicesternek ez is komplikálná az útját a 4.-ik helyre. 

Chelsea számára fontos lenne, ha megnyerné a Bajnokok Ligáját, így nem lenne fontos, hogy melyik helyen végez az angol ligán, mivel automatikusan részt venne jövőre ebben a versenyben. A Bajnokok Ligája döntőjét Május 29.-ikén játsza Manchester Cityvel, és minden erejét erre a meccsre fogja öszpontosítani. Nem állítom, hogy lebecsüli ezt a meccset, de sokkal jobban készül Cityre. A játékosait biztosan kímélni fogja, nem szeretné, ha a fontos játékosai megsérülnének. A Premier Leaguen az utolsó 10 meccsben 8 alkalommal szerzett gólt, tehát nem lesz ez most sem probléma. Márciusban Leicester stadionján 0:1 győzelmet szerzett. Érdekes, hogy erősebb csapatokkal szerez gólt, míg néhány gyengébbel, mint Brighton, vagy Leeds, nem szerzett. Az utolsóelőtti körben Manchester City stadionján 1:2 győzelmet szerzett, tehát kiszámíthatatlannak is jelölhetjük ezt a klubot az idén. 

Nem fogadok a győztesre éppen ezért, mivel nem tudni, hogy milyen mértékben kíméli majd Chelsea a játékosait. A motiváció biztosan Leicester oldalán van, de ez a klub is el tud sok mindent rontani, ahogyan a múltban sokszor láthattuk. Talán a legalacsonyabb kockázat a fogadás a gólokra, mivel mindkét csapat tud gólt szerezni, és akar is. Elsősorban Leicester. De legalább 1,5 gól eshetne a meccsen, ha csak nem játszák hasonló forgatókönyv szerint a meccset, mint az FA Kupa döntőjét. 

A mi tippünk: a mérkőzésen legalább 1,5 gól esik – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál találhatóak.