Premier League 36. köre: Newcastle – Tottenham, Július 15

Labdarúgás, szerda, 2020, Július 15, Anglia, Premier League, 19:00

Newcastle jelenleg a Premier League táblázatában a 13. helyen áll, nem vonatkoznak a csapatra a gondok a kieséssel, sem a harcok az Európai kupákért, így kételkedni lehet a motivációjáról. De én azt gondolom, hogy a Premier League egy olyan verseny, ahol mindig teljes erőből harcolnak a csapatok, nem sok olyan meccset találhatunk az évek során, amikor a csapat teljesen lazán vette volna a mérkőzést. Newcastle motivációja mostanában az is lehetne, hogy a klubnak új tulajdonosa lesz, egy szaúdi sejk veszi át a klubot, akinek terveiben áll felemelni Newcastlet a Premier League élére. Nagy vásárlások várhatóak, így a csapat minden játékosa igyekezni fog, hogy éppen ő legyen az, aki a klubnál marad jövőre is. Ez már nagy motiváció! Azonban a csapat formája jelenleg elégé instabil, a kényszer szünet után 2 győzelme, 2 döntetlene és 3 veresége van, ami nem nagyon híres eredmény. Hazai pályán Sheffieldet verték meg, majd Aston Villával és West Ham-al döntetlent játszottak. Ha a hazai meccseket nézzük, akkor látható, hogy Newcastlenak problémája van győzni, amikor kiemelt csapattá van jelölve. Ezt bizonyítják a vesztességei Norwich, West Ham, Aston Villa, Watford csapataival, vagy a Kupán a döntetlene a harmadik ligából való Oxford ellen. Ellenkezőleg, a csapatokkal a táblázat első feléből kielégítő mérlege van, otthon az idén megverte Sheffield, Chelsea és Manchester United csapatait, döntetlene van City-vel.

Tottenham az idén nagyon rosz évadot élt. Jelenleg a 10. helyen áll, ez nem az, amit szeretett volna elérni, bejutni a Bajnokok Ligájába. Egy apró vigasz számára az Európa Liga lehetne, de erre a versenyre is 3 pont vesztessége van. Tottenham legnagyobb gyengéje a meccsek idegenben, ahol csak a 13.-ik helyen állnak, 17 meccsben idegenben csak 3 alkalommal szerzett győzelmet, 7 meccset elveszített. A szünet után 2 meccset játszott idegenben, Sheffieldben 1:3 vereséget szenvedett, Bournemouthal 0:0 döntetlent játszott, amikor egy alkalommal sem nem volt gólhelyzetük.
Bár gyenge eredményei vannak Tottenhamnak idegenben, Newcastle igyekezni fog az új tulajdonosa miatt, a vendégeknek a motivációja az Európa Liga iránt talán mégis csak magasabbak. Döntetlen nélkül talán győzhetnének.

A mi tippünk: Tottenham győzelme döntetlen nélkül – a legjobb oddsok a Bet365 fogadóirodánál találhatóak