Premier League 36.-ik köre: Newcastle – Manchester City, Május 14

Labdarúgás, péntek, 2021, Május 14, Anglia, Premier League, 21:00                     

Gyakran megtörtént, hogy a bukmékerek írnak elemzéseket egy konkrét meccsre, az olvasó közönség egyetért a véleménnyel, amely szélesebb körben elfogadott, a csapatok lejátszák a meccset, a kiemelt csapat vereséget szenved, és sokan pénzt veszítenek, mert az elvárások és javaslatok szerint fogadtak. Ezután, persze, elégedetlen a közönség, és a bukmékerekre nem sok jót mondanak. Miért írtam ezt ide? Mert ma egészen ellenkezőleg fogadok, mint ahogyan a józan ész javasolná. Nézzük közelebről a meccs résztvevőit. Nem hazudok, ha azt mondom, hogy City formája elromlott az utolsó időkben. Így Newcastle esélyei nagyon növekedtek. A nyugalom és a forma a házigazda oldalán van. Newcastle Burnleyvel harcol a 15.-ik helyért, jelenleg a 16.-ikon van. Sőt, elméletileg a 13.-ik helyre is kerülhetne. Manchester City utoljára Chelseatől szenvedett 1:2 vereséget otthon. A Bajnokok Ligája döntőjébe is csak nagy szerencsével jutott. Ha De Bruyne és Mahrez nem szereztek volna véletlen gólokat, City nem jutott volna a döntőbe. 

Newcastle otthon majdnem verhetetlen. 17 hazai meccsben 20 pontot szerzett,  22 gólt szerzett bennük. Ellenkezőleg Manchester City idegen pályán nem nagyon magabiztos, a lehető 51 pontból idegenben csak 42 pontot szerzett. Ezekben a meccsekben 9 gólt kapott. Az utolsóelőtti körben például problémái voltak Crystal Palacevel, de végül megnyerte a meccset 0:2 eredménnyel. Sergio Agüeronak még mindig talán rémálmai vannak a sikertelen büntetőrúgása miatt Chelsea ellen. Ha a két klub utolsó 5 meccsére nézünk, Newcastle 10 pontot szerzett és 10 gólt szerzett, ami több, mint Manchester. A kölcsönos mérkőzések is azt mutatják, hogy nem félnek az ellenfelüktől, még ha az utolsó 3 meccsben vereséget szenvedett és egyetlen gólt sem szerzett ezekben. Mindenesetre, ezt javítani szeretné a csapat. Például 2003-ban Newcastle 3:0 győzelmet szerzett City ellen. Manchester City pénteken forma nélkül ünnepelni fogja a bajnoki címet, és a meccset Newcastle ellen elveszíti. 

Nem tudom, egyetértenek velem, vagy nem, fogadni Newcastle győzelmére fogok. Még gondolkodtam azon, hogy dupla eséllyel, amikor a tiszta győzelem szorzóinak körülbelül egy jó negyede a szorzó, vagy döntetlen nélkül, amikor a szorzó két harmada a tiszta győzelemhez képest. Ha már ilyen nem hagyományos fogadást teszek, akkor veszem a kudarc kockázatát a válaimra, persze, csak a saját fogadásaimra érvényes ez, Önök felelősek a saját fogadásai iránt. Hátha bejön! 

A mi tippünk: Newcastle győzelme – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál találhatóak