Premier League 35.-ik köre: Aston Villa – Everton, Május 13

Labdarúgás, csütörtök, 2021, Május 13, Anglia, Premier League, 19:00                         

A helyzet az angol Premier League tabelláján változott Tottenham váratlan veresége után Leeds stadionján 3:1 és Everton győzelme után West Ham stadionján 1:0. Az 5.-ik és 8.-ik hely között jelenleg zsúfolt a helyzet, a csapatok 1 pontkülömbséggel egymás között tolakodnak ezeken. Everton előtt új lehetőségek nyílnak, ismét harcolnak az Európa Kupákért. 34 lejátszott meccsel a tabella 8.-ik helyét foglalja, 56 pontot szerzett 16 győzelemért és 7 döntetlenért, 11 vereséget szenvedett. Ismét játékban van az Európa Ligáért, 5.-ik és a 6.-ik hely biztosítaná ezt, a 7.-ik helyről az új versenybe juthat be, az Európai kvalifikáló ligába. Tottenham nagy problémát kevert magának a vereséggel, az is megtörténhet, hogy az új európai versenyben sem nem játszik, Everton nyugodtan végezhet a 7.-ik helyen. Ha sikeres lenne Aston Villán, még a 6.-ik helyre is kerülhetne, Liverpool elé, akire Manchester United várakozik, nehezen fog Liverpool győzni a stadionján. Érdekes dolog történt, hogy Aston Villa Evertonnál nemrégen 2:1 győzelmet szerzett. Bár a mérkőzés kiegyensúlyozott volt, mégis úgy gondolom, hogy megérdemelten nyerte meg a vendég csapat a meccset. Everton hibákkal kezdte a mérkőzést, amiből a vendégek gólt hoztak ki. Bár ezután Everton gyorsan egyenlített, 10 perccel a vége előtt a kiváló  El Ghazi szerezte a győztes gólt. 

Aston Villa a 11.-ik helyet foglalja, és nem nagyon van miért játszania. Otthon a klub nem nyújt jó teljesítményeket. Az utolsó 10 hazai meccsben 3 győzelmet, 2 döntetlent szerzett, és 5 vereséget szenvedett. Ellentétben Everton idegenben kiváló teljesítményeket mutat, az utolsó 13 meccsből idegenben csak egyet veszített, Chelsea stadionján. 3 döntije és 9 győzelme van. Öszesen idegenben a mérlege 11-3-3, ami nagyszerű, és ez a 3.-ik legjobb helyre utalja. 36 pontot szerzett, otthon csak 19 pontot.  Nemrégen Liverpoolnál és Arsenalnál győzött, Manchester United stadionján 3:3 döntit szerzett. A West Ham-i győzelmét a cikk elején említettem. Nem gondolom, hogy rövid idő múlva ismét vereséget szenvedne Aston Villával. 

Everton okozott meglepetéseket az évad folyamán, elsősorban azért, hogy idegenben sokkal jobb eredményeket szerez, mint otthon. Nem minden esetben, de gyakran. Remélem, hogy az új esélyeit szeretné a lehető legjobb módon kihasználni. Bízok a győzelmében, azonban biztosítom a fogadást a döntetlennel, ezúttal, hogy nem szenved vereséget, mivel a fogadásunk a dönti esetében is sikeres lesz. 

A mi tippünk: Everton győzelme dupla eséllyel – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál találhatóak