Premier League 33.-ik köre: Tottenham – Southampton, Április 21

Labdarúgás, szerda, 2021, Április 21, Anglia, Premier League, 21:00                        

Tottenham, de Southampton sem az utolsó bajnoki mérkőzésekben nem mutattak különleges eredményeket és teljesítményeket. Tottenham már az utolsó 3 meccsben nem győzött, Southampton meg az utolsó 4 meccsből 3 vereséget szenvedett. Sőt, utoljára, ahogyan a korábbi cikkemben írtam, az utolsóelőtti W.B.A. stadionján szégyennel 0:3 vereséget szenvedett. Tottenham a tabellán a 7.-ik helyre csökkent, egészen nagy vesztességgel a Kupákra. Ha még szeretne valami jelentősebbet elérni, jobban kell neki igyekeznie. Southampton nyugalomban maradhat, mert 10 pont előnye van a kieső csapatokhoz képest, és feljebb sem nagyon nem juthat már. Tottenham 4 nap múlva Manchester Cityvel játsza a Liga Kupa (Carabao Cup) döntőjét, ami igen csak nehéz meccs lesz számára. Southampton meg 3 napja Leicesterrel játszott az FA Kupa elődóntőjében, ezt 1:0 eredménnyel veszítette el. A két klub kölcsönös meccseit illetően Tottenham az utolsó 5 hazai meccsében ezzel az ellenféllel nem szenvedett vereséget.

Egy friss hírünk is van, Tottenham vezetősége úgy döntött, hogy lecseréli Mourinho trénert, aki 17 hónapig irányította ezt a csapatot. A klub vezrtősége nem volt állítólag elégedett a csapat teljesítményeivel, de elsősorban az eredményeivel az utolsó időkben. Ideiglenesen Ryan Mason és Chris Powell vezetik a csapatok. Fontos lesz, hogyan reagálnak erre maguk a focisták. Általában egy ilyen csere pozitívan hat az egész csapatra. Tottenham otthon sikeres, kivéve az utolsó hazai bajnoki meccset, amelyben Manchester Uniteddel 1:3 vereséget szenvedett, azelőtt otthon 5 párbajt megnyert egymás után. A klub legjobb gólszerzője Harry Kane, akinek 21 gólt sikerült szerezni a szezonban. A csapat motivációja magas lesz a mérkőzésben, ha sikerülne nekik győzni, a 6.-ik helyre kerülhetne, ahol most Liverpool van. Azonban Liverpool is gyengébb ellenféllel játszik a hétvégén, Newcastlevel. Nehéz harcok fognak folyni a tabella bizonyos részében, sokan szeretnének bejutni a Bajnokok Ligájába, vagy legalább az Európa Ligába, de a hely kevés. 

A motiváció Tottenhamnál egyértelműen magasabb, mint az ellenfelénél. Természetesen, a minőség is. Csábító a számára bejutni jövőre a híres Kupákba. A tréner csere is hasznos lehet. Otthon játszik, ahol az utolsó időkben sikeres. Fogadni egy kicsi óvatossággal a győzelmére fogok, persze, bebiztosítom a fogadást döntetlen nélkül. A szorzók csökkennek, ezért ajánlatos minél hamarább fogadni. 

A mi tippünk: Tottenham győzelme döntetlen nélkül – a legjobb oddsok a Bet365 fogadóirodánál találhatóak.