Premier League 33.-ik köre: Leicester – Crystal Palace, Április 26

Labdarúgás, szerda, 2021, Április 26, Anglia, Premier League, 21:00                      

Nagyon zsúfolt a tabella eleje az idén, amikor már nem sok van hátra a versenyből. Nem is az első és második helyen, ahol aránylag biztonságban van a második United 66 ponttal, és teljes biztonságban City 77 ponttal. Leicester még mindig a Premier League tabelláján a szép 3.-ik helyen áll 59 ponttal, előtte az említett Manchester United, amely az utolsó 5 meccsét megnyerte és nem gondolom, hogy bárkit a saját helyére enged. Más a helyzet a 4.-ik helyen, ahol 58 ponttal Chelsea van, már 33 meccset játszott le és nagyon tolakodik Leicester helyére. Hasonlóképen West Ham is. Azonban West Ham éppen az utolsó meccsében 0:1 vereséget szenvedett otthon Chelseatől. Nem beszélve a többiekről, Liverpool, Tottenham, Everton, az utolsó két említett klub már csak elméletileg. Ezek a klubok már 33 kört játszottak, Leicester, United és Everton 32 meccset játszott. Ha most Leicester megnyerné a meccset, 7 pont előnye lenne. Ez az utolsó 5 körben jól jöhetne neki. Az utolsó 3 meccsben 2 vereséget szenvedett, Cityvel nem szégyen, mindenkinél megtőrténhet, de West Ham ellen egy kicsit könnyelműség elveszíteni a meccset. Szerencsére, az utolsó meccset West Brommal megnyerte otthon 3:0 eredménnyel. 

Crystal Palace csak a 13.-ik helyet foglalja a tabellán, 38 pontot szerzett, 33:52 gólaránnyal és 10-8-13 mérleggel. A kieséssel fenyegetett csapatokra 11 pont előnyük van. Így az esetében nem beszélhetünk a kiesésről. Az utolsó 6 meccséből csak egyben győzött, otthon West Brom ellen 1:0. Uniteddel és Fulmammal gólnélküli döntit, ezenkívül Chelsea és Tottenham azonos 4:1 vereséget készített számára. Palace párbajai Leicesterrel utoljára Decemberben 1:1 döntivel végződött, a tavalyi évadban 3:0 és 0:2 eredményekkel Leicester nyerte meg a meccseket, tavalyelőtt ellenkezőleg, 1:4 és 1:0 eredményekkel Crystal Palace nyerte ezeket meg. Az eredményei pontosan olyanok, mint a formája. Így ennek a csapatnak a motivációja nagyon alacsony, semmi jobbat nem szerezhet, de jelentősebben nem is veszíthet. 

Leicester egyértelműen győzni szeretne a meccsben, a dönti nem sokat segítene a helyzetén, neki csak a pontok előnyét kell őrizni, hogy senki ne előzze meg. Ezért is a győzelmére fogadok. Erre a lehetőségre a bukmékerek tisztességes szorzókat írtak, a kockázat nem magasabb, mint máskor. Azonban senki nem számolhat azzal, hogy Palace feladja a meccset, az angol liga nem így működik. Mindenki egészen a verseny végéig harcol. 

A mi tippünk: Leicester győzelme – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál találhatóak