Premier League 32.-ik köre: Leeds – Liverpool, Április 19,

Labdarúgás, hétfő, 2021, Április 19, Anglia, Premier League, 21:00                        

Leeds egy olyan csapat, amely az utolsó hetekben kiváló teljesítményeket mutatott a bajnoki körökben, ezt az eredményei is bizonyítják. Egymás után 3 bajnoki körben győzelmet szereztek, még az erős Manchester City ellen is, amely csapat stadionján 1:2 győzött. City még mindig előnnyel vezeti a Premier League tabelláját. Azonban nem ez volt Leeds egyetlen kiváló eredménye az utolsó meccseiben, az utolsóelőttiben Sheffieldet verte meg otthon 2:1. Bár ez az eredmény szoros, és talán arra utalhat, hogy Leeds örülhet, hogy nem kapott ki, de az ellenkezője igaz. Leeds fölénye a pályán óriási volt. Egy gólhelyzet a másik után következett, míg Sheffield csak egyetlen lövést küldött a kapura, amiből gól lett. Megérdemelt volt Leeds győzelme. Gyakran előfordul még erősebb csapatoknál is, hogy az utolsóval, vagy az utolsóelőttivel vereséget szenvednek. Például az utolsóelőtti West Brom Chelseat verte meg idegenben az utolsóelőtti bajnoki meccsben. Leeds még Fulhamban szerzett 1:2 győzelmet, azelőtt otthon Chelseavel 0:0 döntit játszott. Leeds már gyakorlatilag befejezte a ligát, kiesni nem fog, azonban az európai kupákra sem gondolhat, ezért nagy nyugalomban játszat meccseket a verseny végéig, ami már csak 7 kör. 

A pálya másik oldalán Liverpool áll. Az idén messziről sem nem nyújt olyan teljesítményeket, mint a múlt szezonokban. A Bajnokok Ligájából távozott még a negyeddóntőben, amikor Real Madrid selejtezte ki a klubot. Azonban a hazai bajnokságon sem nem egészen lehetnek megelégedve, enyhén mondva. 31 bajnoki kör után csak a 6.-ik helyet foglalja 52 ponttal, pontosan 2 pont választja az 5.-ik Chelseatől és 3 pont a 4.-ik West Hamtól. Kérdéses, hogy ez a klub jövőre be e tud jutni a Bajnokok Ligájára. Az utolsó 3 bajnoki körben végre győzött, ez már sokáig nem történt meg, a verseny elején volt hasonló sorozata. Remélem, most bővíteni tudja ezt a sorozatot. Wolves, Arsenal és utoljára Aston Villa csapatait verte meg. Aston Villát csak a ráadásban, de a pontok a fontosak. Azelőtt sok vereséget szenvedett, ezért is csökkent a tabellán olyan alacsony helyre. Olyan gyenge csapatokkal szenvedett vereséget többek között, mint Brighton és Burnley. Az erős csapatokról nem is beszélek, lassan mindegyikük megverte, akivel meccset játszott. De most javult a formája. 

Fogadni két lehetőségre is lehetséges, elsősorban Liverpool győzelmére, mivel szüksége van 3 pontot szerezni, másrészt Leeds senkitől sem nem fél, főleg, amikor nincsen mit veszítenie. Támadni fog, igyekezni fog gólt szerezni. Mivel Liverpool is, a másik fogadási lehetőség a gólokra szól, mindkét csapat gólt szerez. Én maradok az elsőnél. 

A mi tippünk: Liverpool győzelme – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál találhatóak