Premier League 31. köre: Southampton – Arsenal, Június 25

Labdarúgás, csütörtök, 2020, Június 25, Anglia, Premier League, 19:00

Southampton a koronavírusi szünet után nagyon jól kezdte a versenyt, ugyan az utolsó Norwich ellen, de egyértelmű 0:3 győzelmet szerzett idegenben. Ings gólszerző volt elsősorban sikeres, de két játékos is a szárnyakról, ami nagyon pozitív hír. Southampton az ellenfelét a statisztikákban is áthengerelte, 22 esélye volt, ebből 9 kimondottan gólhelyzet, a labda egyenesen a kapura indult. Norwich 9 esélyt teremtett, de ebból csak egy alkalommal gurult a labda a kapu felé. Southampton a táblázatban a 14.-ik helyen van 10 pont előnnyel a kieső helyektől, ezeket Bournemouth képviseli, aki harmadik a végétől. Southampton tehát nyugalomban lehet, mivel valószinű, hogy a mentési munkák az idén elkerülik. A csapat 37 pontot szerzett 30 körben 11 győzelemért és 4 döntetlenért, azonban 15 vereséget szenvedett. A gólaránya 38:52. Meg kell írnom, hogy a statisztikák szerint ez a legroszabb csapat a hazai meccsekben, mivel 15 meccsben 14 pontot szerzett 4 győzelemért és 2 döntetlenért, 9 hazai vereséget szenvedett. A gólaránya otthon 16:31 volt. Ez nem jó fénybe állítja a csapatot, ha csak valami nem változot a szünet folyamán.

Ellenkezőleg Arsenal a szünet után nem jól kezdte a versenyt. Először Manchester City stadionján 3:0 vereséget szenvedett, amikor David Luiz hagyta magát kibocsálytani, majd az utolsó körben Brighton stadionján veszített 1:2 eredménnyel a góllal a 95.-ik percben. Meg kell jegyezni, hogy Arsenal nem játszott rosszul elül, aktívan játszott, szép gólt szerzett Pepe. Azonban ami a védelmet illeti, ott ez egy kész katasztrófa. Arsenal elveszítette a biztonságát a kapuban, mert až utolsó meccsben Leno kapus komoly sérülést szenvedett a térdével. Így Martinéz került a kapuba, aki az idei szezonban csak 50 percig állt a kapuban. Nem játszik Luiz sem a piros kártyája miatt, sem Pablo Marí, kérdéses Sokratis is. Az alapban Mustafit látjuk, ako minőségét inkább nem kommentálom. Tovább Xhaka és Toreira sérültek, kérdéses Guendouzim indulása a viselkedése miatt.

Arsenal védelme siralomra méltó, a támadása gyengült, Southampton pedig otthon nem valami nagy eredményeket tud elérni, így a győztesre nem is nagyon merek fogadni, inkább a gólokra.

A mi tippünk: a mérkőzésen több, mint 2,5 gól esik – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál találhatóak