Premier League 31.-ik köre: West Bromwich Albion – Southampton, Április 12

Labdarúgás, hétfő, 2021, Április 12, Anglia, Premier League, 19:00                     

Az angol bajnokság is a vége felé jár. A csapatok harcolnak a lehető legjobb helyért. A többiek azért, hogy jövőre is a Premier Leaguen versenyezzenek. Egy hétfő esti meccset választottam ma elemezni, két olyan csapat csatáját közelítem meg, amelyek a megmentésért harcolnak. West Bromwich a házigazda, egészen a 19.-ik helyen kuporog hitvány 21 ponttal, 25:59 gólaránnyal. A mérlege 4-9-17. Ebből a 4 győzelemből kettőt az utolsó 5 meccsben szerezte, és most is a motiváció nagyon magas lesz. Érthető, senki nem szeretné elhagyni ezt a híres ligát. Azonban 8 pont választja a 17.-ik Newcastletől, amely csapat biztosan önként nem cserélkezik velük. Az utolsóelőtti bajnoki körben idegenben Crystal Palace verte meg 1:0. West Bromwich csak egyetlen lövést küldött a kapura. Meglepő módon az utolsó körben, Chelsea stadionján 2:5 győzelmet szerzett. Ehez az eredményhez nagyon besegített a piros kártya, amelyet Chelsea egyik játékosa a meccs elején kapott. Manchester United sem verte meg, gólnélküli döntetlen volt ebben a meccsben a végeredmény. Körülbelül Február felétől játszik valamivel jobb eredményekkel a házigazda, ha a liga elejétől legalább így játszott volna, nem lenne kénytelen harcolni most a mentésért. Nem sok, 8 kör marad hátra, a habozásnak nincsen it már helye. 

Az ellenfele Southampton érkezik velük játszani. A klub 36 ponttal a 14.-ik helyet foglalja a tabellán, 39:53 gólaránnyal és 10-6-14 mérleggel. Ez a két csapat a legroszabbak közé tartozik a védelmüket figyelembe véve. Southampton az utolsó 10 meccséből csak 2 alkalommal nem kapott gólt. Gyakran sokkal többet, például Manchester City stadionján 5:2 vereséget szenvedett. Nem sokkal jobb eredményt szerzett a következő körben otthon 1:2 a gyenge Brighton ellen. Idegenben 15 meccset játszott, 16 pontot szerzett bennük, 18:33 a gólaránya és 4-4-7 a mérlege. Southampton csapata valamivel jobb minőségű, de az utolsó 10 bajnoki meccsben csak 2 győzelmet szerzett és 1 döntetlent, a meccsét elveszítette, még nála gyengébb csapatokkal is, mint Newcastle. Az utolsó 6 kölcsönös mérkőzésből 5 alkalommal Southampton győzött, egyszer West Bromwich. 

Egyik csapat sem nem elégdett a döntetlennel. Azonban nehéz megmondani, hogyan alakul a mérkőzés. Mindkét csapat sok gólt kap, a védelmük a leggyengébb az egész bajnokságon. Ezért is nem a győztesre fogadok, hanem a gólok számára. Igyekezni fognak győzni, ehez gólok kellenek, ezért szerintem több is lesz belőlük. Egy óvatos fogadásban legalább 1,5 gólra. 

A mi tippünk: a mérkőzésen legalább 1,5 gól esik – a legjobb oddsok a Bet 365 fogadóirodánál találhatóak.