Premier League 30. köre: Brighton – Arsenal, Március 14

Labdarúgás, szombat, 2020, Március 14, Anglia, Premier League, 16:00

A Premier League körhinta folytatódik, már a 30. körben járunk, benne találkoznak Brighton és Arsenal is. Arsenal szempontjávól ez egy következő elpazarolt évad lesz. Nyilvánvaló, hogy átépíteni egészen egy csapatot Wenger után nem olyan egyszerű és gyors, de csak most tapasztalják a rajongók, hogy olyan legénységgel, amely Wenger rendekezésére állt, a maximumot hozta ki. Emery gyorsabban távozott, mint ahogyan ez várható volt, modt a honfitársai kaptak lehetőséget, mint Arteta, aki a múltban Arsenal mezében már játszott. Mondható, hogy fokozatos lépésekkel a vezetése alatt a játékosai javulnak.Eddig látni, hogy Arteta elsősorban a védelmet javítoota. Az utolsó 7 mérkőzésbe Arsenal 5 alkalommal nem kapott gólt, erre határozttan nem voltunk megszokva. Ha ez összekapcsolódik az egyértelmű minőséggel elül, ahol Lacazette és Aubameyang vannak, bízo benne, hogy Arsenal Brightonból legalább egy pontot haza vihetne. Nézzünk még a Premier League táblázatára egy pillantással, Arsenal jelenleg a 9. helyen áll 28 párbaj után, benne 40 gólt szerzett és 36 gólt kapott, 9 győzelmet és 13 döntetlent szerzett, öszesen 6 vereséget szenvedett, 40 pontot szerzett Idegenben 13 meccsben 14 pontot szerzett, a gólaránya 14:16, és a mérlege 2-8-3. Tehát több, mint a fele a párbajaiból idegenben, döntetlennel végződött.

A házigazda azért harcol, hogy ne esen ki a versenyből. Ugyan még 2 pont választja a kieséstől, de ez nem egy kellemes helyzet. Utoljára még 2019-ben győzött ez a csapat Bournemouth elleni játékában, ez a csapat még rosszabbul áll, mint Brighton. Ez tehát már 10 meccs sorozata győzelem nélkül. Extra sztárokat a csapatnál nemtalálunk, a támasza az ausztrál kapus Ryan, előtte Dunk és Webster, a tartallékban Mooy és Propper, a támadásban 8 góllal Maupay, akit Trossasd támogat. Otthon Brighton biztosan veszélyesebb, mint idegenben, de Arsenal javult, és ez a házigazda számára nem jó hír. Egy pillantás a táblázatra azt mutatja, hogy 29 párbajban 29 pontot szereztek, 6-11-12 mérleggel és 32:40 gólaránnyal, ez a 15. helyre elég, otthon 14 párbajban 18 pontot szereztek 4-6-4 mérleggel és 17:15 gólaránnyal.

Arsenalnak még ott van a lehetősége bejutni az Európa Ligába, ezt ne szeretné elmulasztalni, azért harcolni fog a pontjaiért, biztosan ne szenved vereséget.

A  mi tippünk: Arsenal győzelme dupla eséllyel – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál találhatóak