Premier League 30.-ik köre: Everton – Crystal Palace, Április 05

Labdarúgás, hétfő, 2021, Április 05, Anglia, Premier League, 19:00                 

Az angol híres liga hétfőn a következő körében mutatja Everton házigazdát, ahogyan Crystal Palacevel találkozik. Everton azonban mint ha lazított volna az utolsó mérkőzéseiben, a teljesítményeiben. Sőt, otthon utoljára Burnleyvel 1:2 vereséget szenvedett, amikor Burnley csak a 16.-ik helyen áll a Premier League tabelláján. Azelőtt meg Chelsea stadionján veszített 2:0. Ezenkívül Everton idegenben a statisztikái szerint sokkal jobban játszik, mint otthon. Éppen ennek köszönheti azt, hogy a tabellán a kiváló 8.-ik helyet foglalja. 28 meccsben 46 pontot szerzett, 40:37 a gólaránya, a mérlege 14-4-10. Ha csak a hazai meccseiből állna össze a tabella, ebben csak a 15.-ik helyen állna. Azonban ezekben több gól esik, átlagban 2,9 gól egy meccsre. Más versenyekben sem nem bírkózott meg a mérkőzéseivel, az FA Kupán Manchester City verte meg. Everton utolsó 8 bajnoki mérkőzéséből csak hármat nyert meg. Ezek a 19.-ik West Brom, 14.-ik Southampton és az 5.-ik Liverpool voltak. Vereségeiből 4 volt, az említett kettő és még a 18.-ik Fulhammal, mint ismét Manchester Cityvel. A döntetlenét Manchester Uniteddel szerezte. Everton gyengéje elsősorban a védelme, az utolsó 10 meccsében csak 2 alkalommal nem kapott gólt. 

Crystal Palace a tabella 12.-ik helyét foglalja , 29 meccsben 37 pontot szerzett 31:47 gólaránnyal és 10-7-12 mérleggel. A tabella nyugodt közepén nem érzi magnát veszélyben, és tudja, hogy jelentős sikerekkel sem már nem megy semmire. A cél, nem elveszíteni a jelenlegi helyzetét, esetleg enyhén javítani ezen. Idegenben ez a klub 14 meccsben 17 pontot szerzett 16:26 gólaránnyal és 5-2-7 mérleggel. Ebből világos, hogy átlagban a meccseiben idegenben 3 gól esik, beleértve más tornákból való mérkőzéseket is. Az utolsó 4 bajnoki meccsben idegenben 6 pontot tudott megszerezni, így nem egészen nyugodt lelkiismerettel jelenteném ki, hogy éppen Everton a kiemelt csapat ebben a meccsben. Elsősorban azért is, hogy ez a klub otthon roszabb eredményeket ér el. Crystal Palace is azok a csapatok közé tartozik, amelyek meg tudnak lepni, például W.B.Albiont 1:0 verte meg, míg Tottenhamban 1:4 vereséggel teljesen leégett. 

A két csapat tavalyi 2 mérkőzésében Everton nyert, 1:2 és 3:1 eredményekkel, ez öszesen 7 gól, ami 3,5 gól egy meccsre átlagban. Fogadni a gólokra fogok, mivel nagyon kockázatosnak tartom fogadni a győztesre, a már említett okokból. Mivel mindkét csapat tud gólokat szerezni és a védelmük mondjuk nem éppen ideális, arra fogadok, hogy legalább 1,5 gól esik a meccsen tisztességes szorzókkal. 

A mi tippünk: a mérkőzésen legalább 1,5 gól esik – a legjobb oddsok a Bet365 fogadóirodánál találhatóak.