Premier League 3. köre: West Bromwich Albion – Chelsea, Szeptember 26

Labdarúgás, szombat, 2020, Szeptember 26, Anglia, Premier League, 18:30

A rosz nyelvek azt állítják, hogy a házigazda, mint a verseny újonca, jelölt a kiesésre. Mindenesetre, nehéz dolga lesz szombaton, mivel a 3.-ik körben találkozik egy olyan csapattal, amelynek az ambiciói magasabbak, mint ahogyan a tavalyi évad sikerült neki. A bajnoki címét is szeretné elnyerni, ezért Chelsea Albionnal nem engedheti meg magának elhanyagolni ezt a meccset, és ez nem is fog megtörténni. Chelsea a nyáron okosan vásárolt, a lehetőség szerint, olyan játékosokat olyan minőségben, akik a csapatnál hiányoztak. Így Abraham, Mount, Reece James, Zouma, Hudson-Odoi, Callum vagy Loftus-Cheek Ruben kaptak lehetőséget a csapatnál. Wenrer, Havertz német játékosok érkeztek, azonban még nem sokat mutattak. Hakim Ziyech, Ben Chilwell vagy a tapasztalt Thiago Silva is ide érkeztek. Így a kádere jó minőségű, talán csak a kapuban még nem tudni, hogy kit állítanak, talán Caballerot, aki ugyan idősebb, de a meccsekben magabiztossabbnak látszott. Az első meccsben Liverpool ellen 0:2 vereséget szenvedett otthon, így Lampard tréner előtt még sok munka áll.

Ahogyan említettem, W.B.A. csapat a puszta túlélésért fog az idén harcolni, de ez majdnem minden újonc sorsa. Nem tudni, hogy Zohore és Hegazy játszani-e fognak, de biztosan nem lép gyepre Kieran Gibbs, aki piros lapot kapott az Everton elleni meccsben. Dianganára és Pereirára biztosan vigyázni kell, a pálya közepén mindent biztosítani fog Livermore kapitány, hátul pedig például Bartley. A csapatnak hiányzik például egy átlagon feletti kapus, vagy az egyes játékosok egymásközti helyettesítési lehetőség. Olyan egyfajta univerzális focisták, akik képesek gólt szerezni, de jól védeni is. W.B.A. az eddigi 2 idei bajnoki meccsét elveszítette, először otthon Leicesterrel 0:3, majd Evertonnal 5:2 idegenben.

Természetesen, nem éppen W.B.A. az a csapat, amely minőségét össze lehetne hasonlítani Chelseavel. A minősége teljesen más szinten áll. És Chelsea nem szeretne egy pontot sem veszíteni ilyen fajta ellenféllel, az évad még csak most kezdődött, lesz idő a habozásra. Szerintem 3 pontot szereznek a vendégek.

A mi tippünk: Chelsea győzelme – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál találhatóak.