Premier League 29.-ik köre: Leicester – Sheffield Utd., Március 14

Labdarúgás, vasárnap, 2021, Március 14, Anglia, Premier League, 15:00                       

Egészen tetszenek a szorzók, amelyeket a fogadóirodák írtak Leicester City győzelmére a Premier League következő körében, amikor a liga reménytelenül utolsó csapatával találkozik vasárnap délután. Leicester már kiesett az Európa Ligából, így teljes mértékben öszpontosíthat a hazai bajnokságra. Mindenki számára világos, hogy nem lazíthat, bár a 3.-ik helyet foglalja, a verseny végén nem szeretne alacsonyabb helyen állni, mint a 4.-ik, hogy jövőre játszhasson a Bajnokok Ligáján. Ez a klub 53 pontot szerzett 16 győzelemmel és 5 döntetlennel, 7 vereséget szenvedett. A gólaránya 48:32. Mögötte Chelsea van 50, és West Ham 48 ponttal. Előtte pedig Manchester United 54 ponttal, és az utolérhetetlen Manchester City 65 ponttal. Nem beszélve arról, hogy Everton és Tottenham is leselkedik a megfelelő pillanatra, amikor kihasználhatná a lehetőséget előbbre jutni. Ebből világos, hogy mostanában már Leicester nem engedheti meg magának elrontani a meccset egy ilyen gyenge csapattal, méghozzá otthon. Ez óriási hiba lenne kemény következményekkel. Az utolsó 2 hazai meccse egyáltalán nem sikerült neki, a bajnokságon Arsenallal 1:3 vereséget szenvedett, Európa Ligán Slávia Prágával 0:2 vereséget. A jókedve az utolsó meccsen jött, amikor Brightonban győzött 2:1. Ezt a sorozatot vasárnap is szeretné folytatni.

Sheffield az utolsó. 28 körben csak 14 pontot szerzett 4 győzelemért és 2 döntetlenért. 22 vereséget szenvedett. 16 gólt szerzett, 45-öt kapott. A megmentésére 12 pont hiányzik neki. Problémái vannak a gólokkal, az utolsó 5 liga meccsben egyetlen gólt szerzett. Minden tisztelettel, de gólok nélkül lehetetlen meccset nyerni. Idegenben csak 4 pontot szerzett 13 meccsben 1-1-11 mérleggel és 6:23 gólaránnyal. Azonban ha valaki úgy gondolja, hogy Sheffield rezignál, ez nem valószinű, mivel az angol bajnokságon ez nem szokásos. Biztosan harcolni fog a maga módján. A klubok minősége azonban az, amit nem lehet egymáshoz hasonlítani, a házigazda oldalán van a minőség. 

Fogadni biztosan a házigazda győzelmére fogok. A két klub utolsó 5 kölcsönös mérkőzését Leicester nyerte meg a legkülömböző eredményekkel, a legsoványabb 1:0 2018- ban volt. Sheffield ezekben 3 gólt szerzett, Leicester 11-et. Leicester biztosan nem becsüli le az ellenfelét, öszpontosít, igyekezni fog elkerülni az esetleges hibákat. Ezért egészen nyugodtan fogadok erre a lehetőségre alacsony kockázattal. 

A mi tippünk: Leicester győzelme – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál találhatóak.