Premier League 29.-ik köre: Crystal Palace – Manchester City, Március 14

Labdarúgás, hétfő, 2022, Március 14, Anglia, Premier League, 21:00                

A házigazda, Crystal Palace, eddig elégedettek lehetnek a szezonnal, hiszen a táblázat közepén vannak, pontosan a 11.-ik helyen és sikeresen kerülik a nagy kudarcokat. 28 meccsben 33 pontot szerzett, 39:38 a gólaránya. A mérlege 7-12-9. Otthon a klub 14 meccsben 18 pontot szerzett, ezekben csak 2 meccsen nem szerzett gólt. Ez a Chelsea és a Brentford ellen történt. Olyan csapatokkal is, mint a Liverpool, vagy a Tottenham tudott gólt rúgni, sőt, a Tottenhamnak hármat. És emlékezzünk vissza a két klub első találkozójára, amikor a Crystal Palace idegenben 0:2 győzelmet szerzett a City stadionján október végén. Ebből is látható, hogy a házigazda teljesítményei nagyon ingadoznak és egyáltalán nem kiegyensúlyozottak. A szezon előtt azt a célt tűzték ki maguknak, hogy ne essenek ki a ligából, ezt talán könnyen teljesítik. Érdekes módon a City a Palace csapatával idegenben jobb eredményeket tud elérni, mint a hazai meccseken. A Palace utolsó 5 meccsében 2 győzelmet szerzett és 2 döntetlent, és csak a Chelse ellen veszített 0:1 otthon. A tabellán a Leicester tolakodik előre, amely csapat szintén 33 pontot szerzett, azonban 2 meccsel kevesebbet játszott, így előnyben van. 

Pepa Guardiola legénysége ismét a bajnoki címért harcol, hiszen jelenleg az 1.-ső helyet foglalja a tabellán 69 ponttal, 68:18 gólaránnyal és 22-3-3 mérleggel. Azonban figyelnie kell, hogy mi is történik a háta mögött, mivel a Liverpool komolyan veszélyezteti a 2.-ik helyről 66 ponttal és 73:20 gólaránnyal, ami a legtöbb megszerzett gól a bajnokságon. Ezért is csak a győzelem jöhet szóba a gyengébb ellenfelekkel, amilyen a hétfői ellenfele is. A csapat erejét, támadó képességét és a klub jó minőségét nem szükséges külön bemutatni. A múlt héten a Bajnokok Ligáján is sikeres volt a Sporting csapatával és tovább jutott, az első meccsben 5 gólt rúgott, a második 0:0 döntivel végződött. Azonban hiányozni fog Ruben Diaz, aki a védelmet irányítja. A City az utolsó vereségét február közepén szenvedte, otthon a Tottenham ellen 2:3 eredménnyel. 

Nehéz jó tippet választani erre a meccsre, mivel a szorzók alacsonyak a valószinű eredményekre. Csak nagyobb kockázat árán lehetséges jobb oddsokhoz jutni. A legjobb szorzó egy olyan lehetőségre szól, amikor a City győzni fog, de kap gólt. Nagyon valószinű ez, mivel a házigazda az erőseknek is tud gólt rúgni, de nem lesz a győztes. Szóba jöhet tisztán a vendégek győzelme, és hogy legaláb 1,5 gól esik a meccsen. Inkább óvatos leszek. 

A mi tippünk: A Manchester City győzelme – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak.