Premier League 26.-ik köre: Manchester City – West Ham, Február 27

Labdarúgás, szombat, 2021, Február 27, Anglia, Premier League, 13:30                  

Szombaton délután találkozik olyan két klub, amelyek kiváló formában vannak. City nagyon sikeres az utolsó hónapokban, már 13 bajnoki meccsben egymás után csak győzött. Komoly ellenfelekkel is játszott, például Liverpoollal 4:1,Chelseaval 3:1, Arsenallal 1:0, Evertonnal 3:1, otthon Tottenhammal 3:1. Ezekből a gólaránya is elképesztő 32:3. City minden játékost a szükség esetén egyenrangú focistával tudja helyettesíteni, ezért vannak olyan kiváló eredményei. Ez nagy előny, ebben nem sok klub tud konkurálni vele. És sokat tesz a csapat fegyelmezetsége is. City a legkevesebb sárga lapot kapta a mérkőzésekben, csak 28-at, ami egy meccsre csak 1,12 kártya. Nézzük a tabellát, az első helyen City 59 pontot szerzett, a mérlege 18-5-2, a gólaránya 50:15. A második United már 10 pontot veszít hozzá képest. City hazai pályán már 7 meccsben egymás után nem kapott gólt. A Bajnokok Ligáján győzött M´gladbach ellen 0:2, az elemzésemben -1,0 hendikeppel fogadtam Cityre, és ez a fogadás sikeres volt. 

West Ham szintén jó időszakot él, jól megy neki a bajnokságon, reálisan harcol az európai kupákért a jövő szezonban. Moyes vezetése alatt a klub nagyon ügyel a csoportmunkára, nagyobb sztárok nélkül, sajátos játékstílusával, minden csapat számára nagyon kellemetlen ellenfél tud lenni. Ez a csapat is az utolsó hetekben növelte a formáját, az utolsó 4 meccsben 10 pontot szerzett 3 győzelemért és 1 döntetlenért. West Ham is fegyelmezett klub, 31 sárga lapot kapott csak ebben az évadban, ez 1,24 lap egy meccsre. Határozottan ennek a csapatnak is megvan a minősége, a verseny legnagyobb meglepetései közé tartozik. Jelenleg a 4.-ik helyet foglalja 45 ponttal, például a 6.-ik Liverpool 5 ponttal kevesebbet szerzett. West Ham mérlege 13-6-6 és a gólaránya 39:29. Az utolsó bajnoki meccsét Tottenhammal megnyerte 2:1 eredménnyel. Idegenben is egészen jól játszik, az utolsó 2 meccsét döntivel fejezte be rendes játékidóben, azonban az FA Kupán Uniteddel 1:0 kikapott a hosszabbításban. Azelőtt még 4 győzelme, 1 döntetlene és a Decemberi veresége Chelseatől. 

Ha megnézzük a két klub utolsó kölcsönös mérkőzéseit, láthatjuk, hogy az utolsó 12 meccsből 11-et City nyert meg. Az utolsó 1:1 döntetlennel végződött West Ham stadionján tavaly Októberben. Fogadni egyértelműen City győzelmére fogok, a kérdés, hogy otthon milyen gólkülömbséggel tudja megverni az ellenfelét. Úgy gondolom, hogy -1,5 hendikeppel nyugodtan fogadhatunk, hiszen 2 góllal City többet szerez, mint West Ham. 

A mi tippünk: Manchester City győzelme -1,5 hendikepben – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál találhatóak.