Premier League 25.-ik köre: West Ham – Tottenham, Február 21

Labdarúgás, vasárnap, 2021, Február 21, Anglia, Premier League, 13:00        

Ma ismét visszatérek a kedvec ligámhoz, ahol már a 25.-ik fordulóban találkoznak West Ham és Tottenham vasárnap délután. Nézzük először a tabellát. West Ham 42 ponttal az 5.-ik helyet foglalja, 24 meccsben 37:28 a gólok aránya. 12 meccsben győzött, 6-ban döntetlent játszott és szintén 6-ban vereséget szenvedett. Előtte azonos 42 ponttal Chelsea áll, mögötte pedig 40 ponttal Liverpool. Bár Liverpool nem szerepel ebben a meccsben és az elemzéshez nem sok köze van, meg kell jegyeznem, hogy Liverpool az utolsó 3 meccsét teljesen elrontotta, Brighton, City és Leicester verte meg. Otthon, Brighton??? Igaz, Tottenham is ráfizetett erre a csapatra. De gyerünk vissza a vasárnapi meccsre. West Ham az egyik legsikeresebb szezonját éli, a hazai 12 meccsben szép a mérlege, 6-3-3, 19:14 a gólaránya. Így az ambiciói is magasak, szeretnének jövőre játszani valamelyik európai kupán. Az utolsó 10 bajnoki körben csak 1 vereséget szenvedett, Liverpooltól Január utolsó napján. Ezen kívül 3 dönti és 6 győzelem a mérleg. A két klub utolsó kölcsönös mérkőzése tavaly Októberben Tottenham stadionján játszódott, a házigazda már a 16.-ik percben 3:0 vezetésben volt, ez a 80.-ik percig tartott. Végül 3:3 volt a végeredmény, amikor West Ham még a 94.-ik percben egyenlíteni tudott. Vasárnap nem játszanak a sérülések miatt a fontos Ogbonna, Yarmolenko, Balbuena, Randolph és Masuaku.

Tottenham az évad szép kezdete után elveszítette a formáját. A tabellán egészen a 9.-ik helyre csökkent, 36 pontja van, a gólaránya 36:25, a mérlege pedig 10-6-7. Idegenben 18 pontot szerzett 11 meccsben, 19:12 a gólaránya, 5-3-3 a mérlege. Azonban az utolsó 5 meccs mérlege siralmas, 4 vereség és 1 győzelem, amelyekben csak 3 gólt szereztek, de 8-at kaptak. A már említett Brightontól a veresége nagy meglepetés volt, bár ez a csapat több klubot meglepett az idén. Hiányozni fognak a pályán Aurier, Reguilón és Lo Celso a sérülések miatt. Végre Kane meggyógyult és újra gólokat rúghat, ideje lenne, hogy felébredjen ez a klub a téli álmából és végre gyűjteni kezdje a fontos pontokat. 

Csütörtökön egy fontos mérkőzés vár Tottenhamra az Európa Ligán Wolfsberger ellen. Az ellenfele pedig 6 nap pihenést élvez a meccsig. Ezért is, de a feljebben írottak miatt is nem fogadok a győztesre, mivel mindkét csapat motivációja óriási, biztosan egyikük sem hagy semmit a véletlenre. Lehetséges, hogy Tottenham emelni kezdi a játék minőségét, de lehetséges, hogy nem. Minden a meccs folyamán kiderül. Szerintem biztonságosabb a gólokra fogadni.

A mi tippünk: a mérkőzésen legalább 1,5 gól esik – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál találhatóak.