Premier League 23.-ik köre: Manchester United – Everton, Február 06

Labdarúgás, szombat, 2021, Február 06, Anglia, Premier League, 21:00                             

United utoljára otthon játszott Southampton ellen. De még milyen eredménnyel! Mint ha jégkorongról lenne szó. 9:0 győzött! Sajnáltam is kicsit a vendégeket, de az is igaz, hogy igen csak megkönnyítette a kiemelt csapat szerepét Unitednek. Az egész Alexandr Jankewitz büntetésével kezdődött, így csak 10-en álltak a nagy klub ellen már a 2.-ik perctől fogva. A 9 gólból egyik öngól volt. Mi több, Southampton egyetlen gólját nem ismerte el a videó bíró. United ezzel a győzelmével kijavította a hírnevét a 0:0 döntiért Arsenallal és főleg az 1:2 vereségéért Sheffield ellen szintén hazai meccsben. Az első Cityre 3 pont hiánya van és City 1 meccsel kevesebbet játszott. Nézzük tehát a tabellát. 13 győzelemmel és 5 döntivel 44 pontot szerzett 22 meccsben, 46:27  a gólaránya és egyetlen csapat sem nem szerzett eddig annyi gólt. Közel áll Liverpool 43 góljával. Otthon 11 meccsből 17 pontja van, 5 győzelemért és 2 döntiért, 4 vereséget szenvedett, érdekes, hogy mindet otthon. A gólaránya 22:15. Cavani fog hiányozni a klubnak a sérülése miatt, de United egyike az olyan klubok közül, ahol az egész csapat aktívan hozzájárul a góljaihoz. Azonban ez a klub arról is ismert, hogy több potyagólt is tud kapni. Tehát a védelme egyáltalán nem tökéletes.

Everton a szép 7.-ik helyet foglalja, 20 meccsben 36 pontot szerzett 11-3-6 mérleggel és 31:25 gólaránnyal. Ez a klub kiváló eredményeket ér el idegenben. A mérlege itt 7-1-2 és 22 pontot szerzett 10 meccsben, 15:10 gólaránnyal. Azonban otthon az eredményei nem közelítik meg az átlagot, 4-2-4 itt a mérlege, utoljára otthon szenvedett 0:2 vereséget az egyértelműen gyenge Newcastle-től, aki csak a 16.-ik helyen van és kimondottan rosszul játszik. Richarlison és Calvert Lewin a csapat veszélyes játékosai, ezekre majd Unitednek vigyáznia kell. Ugyan az évad elejétől a klub teljesítményei csökkentek, ennek ellenére veszélyesek tudnak lenni ezek a fiúk. Nagy kár, hogy a csapat nem hoz kiegyensúlyozott eredményeket egyaránt idegenből és otthonról. Egy csúcs csapat nem engedheti meg magának annyit hibázni hazai pályán. 

Fogadni, ha megérné a győztesre is, talán a gólokra fogok. Alacsonyak a szorzók a lehetőségre döntetlen nélkül, ezért inkább arra fogadok, hogy legalább 2,5 gól esik a mérkőzésen. Biztosan nem látunk 9 gólt, sem négyet, mivel Everton egy kicsit más ellenfél lesz, mint Southampton. Unitednek a pontjaira nagy szüksége van, a győzelme is nagyon valószínű. 

A mi tippünk: a mérkőzésen legalább 2,5 gól esik – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál találhatóak.