Premier League 22. köre: Aston Villa – West Ham, Február 03

Labdarúgás, szerda, 2021, Február 03, Anglia, Premier League, 21:15                    

A vendégek az idén kiváló teljesítményeket tudnak mutatni, hiszen a tabella 5.-ik helyét foglalják 35 ponttal, 10-5-6 mérleggel és 31:24 gólaránnyal.  Így nagy valószínűséggel harcolhat a többi csapattal azért, hogy jövőre az európai kupákért is játszhasson. A formája az utolsó mérkőzésekből sem utal arra, hogy a jó helyétől a tabellán meg lenne fosztva. Igaz, az utolsó bajnoki meccsét Liverpoollal elveszítette, de azelőtt 4 meccset egymás után megnyert. Az első félidőben még tartotta magát, nem kapott gólt, ellenkezőleg, esélye volt gólt szerezni. De ez nem sikerült. A második félidőben már Salah 11 perc leforgása alatt 2 gólt rúgott nekik, ami el is döntötte a meccset a végső 1:3 eredményre. Hiába, azért a minőség a két klubnál összehasonlíthatatlan. És ehez még ott van 2 meccs az FA kupáról, ahol 2 győzelmet szerzett anélkül, hogy gólt kapott volna. Mint egy jó gépezet, úgy működik West Ham. A sérülése után Michail Anyonio is kiváló formába jutott lassan, és már gyakran jut gólhelyzetekbe, és, ki tudja, lehet hogy ebben a meccsben már gólt szerez. 

Aston Villa rakétaként futott a szezonba. De jelenleg lecsökkent. Csak a 9.-ik helyet foglalja a tabellán 32 ponttal a számláján, 10-2-7 mérleggel 19 meccsből, 34:21 gólaránnyal. A formája az utolsó 5 meccsben romlott, 2 győzelmet szerzett bennük és 3 alkalommal szenvedett vereséget. Az erős Manchestertől, de a gyenge Burnleytől is, aki 3 gólt rúgott nekik. Aston Villa inkább idegenben sikeres mint otthon. A klub teljesítményei nagyon ingadoznak. A veresége után Burnleytől Southamptonba utazott, ott 0:1 győzelmet szerzett és haza vitte mind a 3 pontot. Ollie Watkins a csapat legjobb gólszerzője, aki 8 gólt szerzett az idei szezonban. A legnagyobb sikerét, 3 gólt egy meccsben, éppen Liverpoolnak adta az őszi meccsben. Azonban otthon egy Kupa meccsen 1:4 vereséget szenvedett Január elején. Mint említettem, othon rosszabb eredményeket szerez, mint idegenben, erre tekinteni fogok a fogadásomnál is, idegenben 19 pontot szerzett a 32-ből. 

Érdekesek a két csapat mérkőzései is, az utolsó 6 meccsben West Ham nem szenvedett vereséget, 3 győzelmet és 3 döntetlent. Villa teljesítményei nagyon ingadoznak, és otthon játszik, ahol nem olyan szuverén, mint az ellenfeleinél. Fogadni ezért West Hamra fogok, hogy nem szenved vereséget. Tehát a győzelmére döntetlen nélkül. Ha mégis dönti lenne a vége, a tét visszajár. Sok szerencsét! 

A  mi tippünk: West Ham győzelme döntetlen nélkül – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál találhatóak.