Premier League 22.-ik köre: Wolves – Arsenal, Február 10

Labdarúgás, csütörtök, 2022, Február 10, Anglia, Premier League, 20:45              

Az Arsenal az utolsó 2 bajnoki meccsben nem győzött, ezért is csökkent a 6.-ik helyre. Nem sokan bíztak abban, hog az utolsóelőtti meccsben megveri otthon a kiváló Cityt, de nagy csalódást okozott a döntetlene az utolsó meccsben az utolsó Burnley ellen, amelyet szintén otthon játszott. Egyik klub sem szerzett gólt. Azonban a Burnley 3 értékes pontot szerzett, még a Manchester United és a Watford elleni mérkőzésekben, így elég lenne neki 3 pontot szerezni, hogy szorosan elhagyja a kieső zónát. De térjünk vissza az Arsenalhoz, ezzel csak azt szeretném mondani, hogy talán lebecsülte az Arsenal az ellenfelét. Az említett United áll előtte az 5.-ik helyen a tabellán 39 ponttal, de 23 meccsből. Így van az Arsenalnak esélye jobb helyre jutni, ha öszpontosít a bajnoki meccsekre. 35 pontot szerzett 21 meccsben, 33:25 a gólaránya és a mérlege 11-3-7. Idegenben, mint a csapatok többsége, gyengébb teljesítményeket nyújt. 13 pontot szerzett 10 meccsben, 15:17 gólaránnyal és 4-1-5 mérleggel. Az utolsó 2 sikertelen meccsben elveszítette a képességét sok gólt szerezni, hiszen csak 1 gólt szerzett. A csapattól távoztak Aubameyang, a védők Chambers és Kolašinac. Senki nem érkezett helyettesíteni őket. 

A Wolves jelenleg jobb formában van, mint a vendégek. Az utolsó 5 meccsben nem szenvedett vereséget, csak 1 döntit még December közepén a Chelsea ellen, megverte az Unitedet idegenben, a Southamptont otthon és szintén idegenben utoljára a Brentfordot is. A Wolves 21 meccsben 34 pontot szerzett 19:16 gólaránnyal és 10-4-7 mérleggel, ami a 8.-ik helyet jelenti számára. Otthon 10 meccsben 14 pontot szerzett, 8:8 gólaránnyal és 4-2-4 mérleggel. Ebből látható, hogy idegenben valamivel jobban teljesít, mint otthon. A hétvégén kiesett az FA Kupából, otthon a Norwich verte meg 1:0. Ennél a klubnál is voltak januárban távozások, Adame Traore, helyette érkezett egy kiváló portugál szárnyjátékos Chiquinho. Az Afrikai Nemzetek Kupájárol is visszatért Romain Saïss. A klub lassan közeledik a lehetőséghez játszani jövőre az európai kupákon, Bruno Lage edző abban remélkedik, hogy a játékosai a téli szünet után nem veszítettek a harciasságukból és a formájukból. A tavalyi szezon mindkét meccsét a Wolves nyerte meg 2:1 szoros eredménnyel. 

Mostanában az európai bajnokságokon általában nem sok gólt látnak a rajongók, ez érvényes a Premier League-re is. Talán kockázatos lenne a gólok számára fogadni, még ha csak 1,5 gólra is. A szorzók erre megfelelnének. Magasabb értéket látok abban, hogy dupla eséllyel fogadok a Wolves győzelmére, tehát ha döntit szereznek, így is nyerünk. Gondolom, hogy kockázatos, de a sportfogadásban sok meglepetés érhet mindenkit, talán ez egy kellemes meglepetés lehet. 

A mi tippünk: A Wolves győzelme dupla eséllyel – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak.